Aktualno / Arhiv / 3. 10. 2019

Odprtje fotografske razstave Brezčasno otroštvo

Vabljeni na odprtje fotografske razstave Brezčasno otroštvo avtorice Barbara Gregurič Silič,

ki bo potekalo v četrtek, 3.10.2019, ob 19. uri v prostorih Centra za mlade Domžale. 

Barbara Gregurič Silič se je rodila v Mariboru. S fotografijo se je začela ukvarjati leta 2012, od leta 2013 je članica Fotokluba Ljubljana. Navdih išče vsepovsod, največji izziv pa so zanjo otroški portreti in ulična fotografija. Razstavlja na skupinskih razstavah in sodeluje na slovenskih in mednarodnih natečajih, svoja dela je predstavila tudi na petih samostojnih razstavah. Fotografska zveza Slovenije ji je podelila naslov Kandidatka za mojstrico fotografije (KMF FZS), mednarodna zveza za fotografsko umetnost FIAP pa umetniški naziv AFIAP (artist FIAP). Živi in ustvarja v Ljubljani.
O razstavi (zapisala Tatjana Pregl Kobe,umetnostna zgodovinarka, likovna kritičarka):
Serija barvnih portretov otrok na razstavi “Brezčasno otroštvo” deluje enotno, čeprav jih je fotografinja Barbara Gregurič Silič upodabljala v
različnih časih in krajih. Tematika, ki jo že vrsto let razvija, je izrazito osebno izpovedna, dogaja se v današnjem času in z vrhunsko sodobno fotografsko tehnologijo.
Identiteta avtorskih portretov otrok različnih starosti v različnih ambientih vzpostavlja hkrati avtoričino osebno zgodbo – strastno željo po ustvarjanju portretov otrok – in soustvarja njeno lastno identiteto.


Prejšnji
Joga - ZAČNEMO 2.10.
Naslednji
Tečaj nemškega jezika