EVS v Maleziji

EVS je super, to že vemo, kajne?  Kaj pa, če vam povemo, da obstaja možnost opravljanja le tega v Maleziji, na organizaciji SCI? Če smo pritegnili tvojo pozornost, potem si le preberi sledečo novičko. 6 mesecev Malezije in dela v super organizaciji se ne sliši tako slabo, ne?

SCI (Service Civil International) je mednarodna, mirovniška, prostovoljska organizacija, ki  zastopa vrednote kot soprostovoljstvo, nenasilje, človekove pravice, solidarnost, spoštovanje naravnega okolja, vključevanje in sprejemanje ter sodelovanje in spodbujanje k pravičnejši družbi in h kvalitetnejšemu sobivanju različnosti.

V luči teh vrednot izvaja tudi svoje primarne aktivnosti – mednarodne kratkoročne delovne prostovoljske tabore. Poleg le-teh se pod njenim okriljem vsako leto odvije več mladinskih izmenjav, projektov z državami globalnega juga, družbeno-kulturnih dogodkov, delavnic in izobraževanj.

SCI ima po celem svetu tako imenovane veje organizacije, ki na letni bazi sprejmejo in pošljejo na tisoče prostovoljcev na zgoraj omenjene projekte. Ena izmed teh vej je tudi naša partnerska organizacija SCI Malaysia.

Skupaj z njimi iščemo slovenskega prostovoljca, ki bi se v maju 2017  za 6 mesecev odpravil v Malezijo, natančneje v predel Penang, kjer bi opravljal svoj EVS projekt.

Glavne naloge prostovoljca bodo pomoč pri organizaciji mednarodnega seminarja na temo upravljanja znanja in zbiranja sredstev ter pomoč pri pisanju priročnika, ki bo nastal na podlagi prej omenjenega seminarja. Poleg tega bo prostovoljec nudil podporo pri izvajanju lokalnih aktivnosti, sodeloval pri organizaciji poletnega mednarodnega tabora ter, med drugim, tudi pomagal pri oblikovanju spletne platforme Peers to Peace, komuniciral z ostalimi SCI vejami ter pomagal pri vsakodnevnih obveznostih organizacije. Pri vseh teh aktivnosti bo dobil podporo in mentorstvo s strani izkušenih strokovnjakov.

Več informacij o samem projektu, aktivnostih in organizaciji  najdeš tukaj.

Če si oseba, stara med 18 in 30 let, ki:

  • so ji blizu ideje in vizija SCI,
  • jo zanimajo teme medkulturnosti in kulturne raznolikosti,
  • se vidi v delu v nevladni organizaciji,
  • jo zanimajo teme prostovoljstva ter organiziranja dogodkov,
  • že ima izkušnje s prostovoljstvom in/ali potovanji izven Evrope,
  • ima dobro (pisno in ustno) znanje angleščine,

potem je ta EVS priložnost prava zate!

Ne odlašaj s prijavo in nam najkasneje do 5.3.2017 pošlji svoj CV in motivacijsko pismo v angleščini  na elektronski naslov programi@zavod-voluntariat.si.

V motivacijskem pismu med drugim omeni  tudi to, kakšne izkušnje že imaš s prostovoljstvom in/ali življenjem/potovanji v tujini.


Prejšnji
Marčevsko dogajanje
Naslednji
CZM je regionalni partner Eurodeska