Aktiviraj se / Mednarodno / 16. 3. 2017

Sezona mednarodnih prostovoljskih taborov se začenja!

S prvim vonjem pomladi iz vseh koncev sveta prihajajo tudi ponudbe za mednarodne prostovoljske tabore! V nadaljevanju si lahko preberete kaj pravzaprav mednarodni tabori so, kako se nanje prijaviti in kakšne možnosti vse obstajajo.

Mednarodni prostovoljski tabor je prostor, kjer ljudje katerekoli narodnosti, prepričanja in vere živijo in delajo skupaj dva do tri tedne na neprofitnem projektu, ki ga organizira lokalna organizacija. Organizirani so tako, da skupina prostovoljcev dela približno 6 ur na dan, preostali čas pa se vrstijo študijske teme, izleti, ekskurzije ter ostale prostočasne aktivnosti. Bivanje in prehrana na taboru sta brezplačna, ob prijavi pa je potrebno plačati prijavnino, s katero krijemo stroške prijavljanja ter zavarovanja. 

MEDNARODNI

Teme taborov so različne, gibljejo pa se vse od umetnosti, kulture, antifašizma, dela z otroki, najstniki, ostarelimi, ljudmi s težavami v duševnem zdravju, ekologije in kmetijstva, prenove zgradb, itd. V tem trenutku lahko najdete več kot 400 projektov po celem svetu. Med njimi tudi npr. delo z medvedi v medvedjem zatočišču na Kosovu, mednarodni tabor z begunci na Poljskem ali pa organizacija festivala v Kataloniji.

Vso ponudbo najdete v iskalniku taborov.

Tabore najdete s klikom na spletno stran iskalnika SCI, nato se registrirate in iščete med ponujenimi tabori, dokler ne najdete po vaših merah ukrojenega in se nanj prijavite. Po oddani elektronski prijavi vas bo ekipa Voluntariata po elektronski pošti sproti obveščala o nadaljnjem poteku prijave, vas pripravila in vam pomagala do vašega odhoda.

Vse podatke o tem, kako se prijaviti na tabor, koliko stane prijavnina, kaj vas čaka še preden se na tabor odpravite in vse druge uporabne informacije najdete tukaj.

Uživajte v iskanju vam najljubšega tabora!

Številne informacije za mlade in aktualne priložnosti pa lahko najdete tudi na spletnih straneh:
Eurodeska Slovenije,
evropske Eurodesk strani in

Evropskega mladinskega portala.

logo-eurodeskerasmus+emp


Prejšnji
Delavnica izdelave Montessori materialov
Naslednji
Mladinska izmenjava Sport to Support - PODALJŠANE PRIJAVE DO 27. MARCA!