Aktiviraj se / Arhiv / 10. 10. 2018

Spletna platforma Youth Wiki

Youth Wiki je evropska spletna enciklopedija na področju nacionalnih mladinskih politik, ki jo je v sodelovanju z državami članicami izdelala Evropska komisija. Spletno mesto Youth Wiki vsebuje izčrpne zbirke podatkov o nacionalnih strukturah, politikah in ukrepih, ki podpirajo mlade.

Poglavitni cilj spletne platforme Youth Wiki je podpreti evropsko sodelovanje na področju mladine, ki temelji na dokazih. To poteka tako, da so na platformi na voljo nenehno posodobljene informacije o nacionalnih mladinskih politikah, ki so predstavljene na uporabniku prijazen način.

Splošni namen platforme je pomagati Evropski komisiji in državam članicam pri njihovem odločanju z zagotavljanjem aktualnih informacij o trenutnem stanju implementacij reform in pobud v okviru posameznih nacionalnih mladinskih politik. Zbiranje kvalitativnih podatkov omogoča tudi izmenjavo informacij in inovativnih pristopov ter krepi dejavnosti vzajemnega učenja med državami članicami.

Zbirke podatkov na skupni evropski platformi so objavljene v angleškem jeziku, na slovenski strani www.youthwiki.si pa so objavljeni slovenski prevodi vseh devetih poglavij.

Foto: Matej Pušnik


Prejšnji
Skupaj zmoremo več - 12. nacionalna konferenca ob mesecu preprečevanja zasvojenosti
Naslednji
INFO točke v septembru in oktobru