Aktiviraj se / 12. 3. 2018

Teden možganov v Domžalah

Vsi zaspanci, spanje-fili, kronično spalno izstradani in tisti, ki ste kdaj pomislili, zakaj si je evolucija umislila spanje, pozor!

Čas je za malo iskrenja med sinapsami, ta teden je namreč po Sloveniji namenjen možganom. In čeprav prestolnica snuje res obilo zanimivih razprav in predavanj o letošnji osrednji temi – spanju in sanjah, se letos – tadam! – v Teden možganov vključujejo tudi v Domžalah. In kaj bodo počeli?

Rdeča nit bodo motnje spanja. Le kdo se kdaj pa kdaj ne spoprijema z njimi? Prebiti se bodo skušali v možgane v tistem hipu, ko zaspimo oziroma ko se trudimo zaspati, in ugotavljali, kaj vse gre lahko narobe, da nam včasih niti neskončno štetje vseh živalskih čred ne pomaga. Še posebej bodo pozorni na motnje spanja pri otrocih, mladostnikih in starostnikih in iskali morebitne povezave z vznikom duševnih bolezni. Prav tako bodo malo okrcali sodobno modo ne-spanja oziroma hvalisanja, kdo zmore z manj spanca, in za konec skočili tudi v sanje.

Izkušnje svojih najbolj neprespanih noči bosta delila strokovnjakinja za motnje spanja pri otrocih dr. Barbara Gnidovec Stražišar in psiholog dr. Vid V. Vodušek.

Dogodek bo potekal v Knjižnici Domžale v ponedeljek, 12. 3., ob 17h.


Prejšnji
Estonski večer
Naslednji
Tehnike učinkovitega učenja