Trening mladinskih delavcev

Center za mlade Domžale je uspešno izpeljal prvi mednarodni projekt po več letih. V okviru projekta z naslovom Goodbye, intolerance! Hello, respect and acceptance! smo gostili 12 mladinskih delavcev iz Estonije, Španije, Turčije in Slovenije.

Trening, ki je trajal teden dni, je bil namenjen temu, da se mladinski delavci seznanijo z novimi metodami dela za boj proti nestrpnosti med mladimi. Poleg delavnic, na katerih so delili svoje izkušnje in znanje, so pripravili tudi razstavo, ki si jo lahko ogledate v prostorih Centra za mlade Domžale. Izvedli pa so tudi ulično akcijo, s katero so na prvi šolski dan med srednješolci širili idejo strpnosti in promovirali mednarodne programe.

Goodbye, intolerance! Hello, respect and acceptance! je daljši projekt. Poleg izmenjave mladinskih delavcev bodo v vseh sodelujočih državah izvedene tudi lokalne akcije, konec novembra še mladinska izmenjava. Ta bo prav tako potekala v Domžalah, udeležilo pa se je bo 20 mladih.

Projekt je financiran s strani Evropske komisije, programa Erasmus+. Center za mlade Domžale ves čas sodeluje v mednarodnih projektih. Aktualne priložnosti si lahko ogledate na njihovi spletni strani www.czm-domzale.si ali jim pišete na info@czm-domzale.si.


Prejšnji
Veter v laseh
Naslednji
POGLED 2017 - mladinski fotografski natečaj - podaljšano do 5.11.