Vesele poletne počitnice – drugi teden

Zakorakali smo v drugi teden Veselih poletnih počitnic v Centru za mlade Domžale. Prvi dan drugega tedna je minil ob spoznavanju novih prijateljev v parku, igranju namiznih družabnih iger, nogometu, med dvema ognjema in balinčkanju.

Torek je bil dan za kino. Otroci so po napetem glasovanju izbrali risani film, naredili plakat, kino vstopnice in uživali ob gledanju in kokicah . Igrali smo se tudi v parku in se sproščali ob družabnih igrah.

Sredin vroči dan smo preživeli na bazenu. Dopoldne smo se še hladili v prostorih centra, kjer smo se kratkočasili s pletenjem zapestnic – tega se kar ne naveličamo – in igranjem družabnih igric. Po malici pa smo se ohladili na domžalskem bazenu, kjer smo plavali, čofotali, se podajali z žogo in spuščali po toboganu.

Četrti dan Veselih poletnih počitnic smo bili ustvarjalno razpoloženi. Prva skupina je ustvarjala poletno obarvane mobile. Glavni del smo izdelali iz stiroporja, ki smo ga preoblikovali v rešilni obroč. Na folijo pa smo naslikali motive, ki bodo viseli z mobilija. Skupina, ki ni ustvarjala, se je v parku igrala z ogromnimi milnimi mehurčki. Čeprav smo imeli sprva malo težav, so nam z nekaj truda uspeli veliki mehurčki. Po malici sta se skupini zamenjali, tako da nihče ni bil prikrajšan.

Zadnji dan Veselih poletnih počitnic je bil že tradicionalno namenjen zabavi. Dopoldan smo dokončali mobile, nato pa smo si na frizerski delavnici uredili pričeske. Dan so nam popestrila tudi dekleta, ki so pripravila krajši nastop. Po malici nas je čakalo bowlanje in za zaključek še ustvarjanje sadnih kup. Narezali smo sadje, ga okrasili s sladoledom in smetano ter za piko na i dodali še mrvice. Mmmm… je bilo okusno.

 


Prejšnji
Prihaja nov EVS prostovoljec
Naslednji
Dolgoročni EVS na Hrvaškem