Vesele poletne počitnice – tretji teden

Začel se je zadnji teden julijskih poletnih počitnic v CZM. Danes smo, ko je bilo še znosno, nekaj časa preživeli na svežem zraku. Tam smo se spoznavali, igrali nogomet, skakali gumitvist in si podajali frizbi. Po malici pa smo raje ostali znotraj, ker je bila vročina prehuda. Čas smo si krajšali z ustvarjanjem magnetkov, pletenjem zapestnic, se pomerili v ročnem nogometu in drugih družabnih igrah. Čas je minil, kot bi trenil, in komaj čakamo že jutrišnji dan, ko nas čaka osvežitev na domžalskem bazenu.

Zaradi muhastega vremena so današnji načrti za izlet na bazen padli v vodo. A to še zdaleč ne pomeni, da nam je bilo dolgčas. Ravno nasprotno – čas smo izkoristili za ustvarjanje. Iz skrčljive plastike smo si izdelali obeske za ključe in verižice, svojo umetniško žilico pa smo pokazali tudi pri slikanju na platna. Na mini platna smo z oljnimi barvami in barvami za steklo narisali prave male umetnine. Vmes pa smo se še zabavali ob igranju družabnih iger, predvsem pantomime.

Današnji dan je bil športno naravnan. Dopoldne, ko je bilo še sveže, smo na igrišču uživali v igranju nogometa, košarke, skakanju ristanca in igranju gnilega jajca. Po malici pa se je zabava preselila na domžalski bazen. Kaj plavanje, bolj zabavni so bili skupinski skoki v vodo in tobogan. Čas je kar prehitro minil.

Četrkov dan smo izkoristili za izlet v Ljubljano in tako spretno ušli črnim oblakom, ki so se vili nad Domžalami. Z avtobusom smo se odpeljali do prestolnice in se sprehodili do parka Tivoli, kjer smo pomalicali, sledila pa je zabava na igralih. Domov smo se vračali čez center Ljubljane, kjer smo si pred skokom na vlak privoščili še slasten sladoled.

Zadnji dan Veselih poletnih počitnic je bil čas za zabavo. Dopoldne smo si priredili kino in si ogledali Minione. Po malici smo se pomerili v bowlingu, zaključek pa je bil res sladek. Izdelali smo si čokoladne pop cakes, ki so bili naravnost odlično. Zdaj se poslavljamo do 21. avgusta, ko se znova srečamo v CZM.


Prejšnji
Dolgoročni EVS na Hrvaškem
Naslednji
Počitnice na Obrtni zbornici Domžale