Vesele zimske počitnice

Prvi dan Veselih zimskih počitnic smo dobro izkoristili. Dopoldan smo igrali družabne igre in se spoznavali, a so nas kaj kmalu premamili topli sončni žarki. Odpravili smo se na igrišče in se pomerili v nogometu in košarki. Po malici smo se razdelili v dve skupini. Prva je ustvarjala pustne maske, druga pa uživala na igrišču. Nato smo se zamenjali.

Drugi dan Veselih zimskih počitnic je bil pust. Dopoldan smo si poslikali obraze, nato pa poskrbeli za pravo pustno rajanje. Okrasili smo Plac za mlade in zaplesali. Po malici je bil čas za potep po mestu. Prvi postanek je bila Občina Domžale, kjer nas je sprejela podžupanja Renata Kosec in nas posladkala s čokolado in vodo. Nato smo s svojimi pustnimi pesmicami razveselili varovance Doma upokojencev Domžale, za konec pa smo si zasluženo privoščili še pustne krofe.

Tretji dan Veselih zimskih počitnic smo se dopoldne odpravili v kino. Ogledali smo si film Balerina in Viktor in se pri tem zelo zabavali. Po malici pa je bil čas za igre. Sprva smo se razdelili v skupine in se pomerili v monopolyju, ping pongu in pikadu, nekateri pa smo ustvarjali zapestnice. Ko so se pokazali sončni žarki, pa smo le-te izkoristili še za igre na prostem. Najbolj priljubljeni sta bili seveda nogomet in med dvema ognjema.

Predzadnji dan Veselih zimskih počitnic je bil modno obarvan. Dopoldan smo organizirali pravo modno revijo – imeli smo modne kreatorje, manekene in celo dva varnostnika, ki sta skrbela za red in disciplino. Popoldan pa smo izkoristili za sprehod in igranje na igrišču ob Kamniški Bistrici. Kako hitro nam je minil čas, verjetno ni treba poudarjati. Zdaj nas čaka samo še en dan počitnic, nato pa sledi spet šola. Ker nam jo je zagodel “digitalni škrat”, imamo žal samo fotografije iz igrišča.

Zadnji dan Veselih zimskih počitnic smo bili ustvarjalno usmerjeni. Izdelovali smo zapestnice in ustvarjali iz skrčljive plastike. Nastali so barvasti uhani, verižice in obeski za ključe. Ker je bil zadnji dan, smo poskrbeli tudi za sladko presenečenje. Pekli smo banane in jih okrasili z medom, čokoladnim oblivom, smetano in mrvicami. S tem so se končale še ene počitnice in odštevanje do poletja, ko bomo skupaj preživeli še več časa.


Prejšnji
CZM je regionalni partner Eurodeska
Naslednji
Osnove mladinskega dela