Vesele zimske počitnice 2019

Prvi dan zimskih❄️ počitnic je za nami. Vreme nam je zelo naklonjeno, zato smo del aktivnosti izvedli na prostem. Preko različnih skupinskih iger smo se spoznavali, se igrali ter iskali zaklad. Na koncu dneva smo si privoščili zaslužen sladoled🍦.

Drugi dan veselih zimskih počitnic je bil poln različnih aktivnosti. Dan smo pričeli s sproščanjem in jogo ter ga nadaljevali s peko slastnih vafljev. Pomerili smo se tudi v kvizu o Belgiji. Ker se bliža pust smo pričeli z izdelavo pustnih mask. Na koncu dneva pa smo se prosto igrali, eni zunaj na igrišču, drugi v Placu za mlade.

 

Tretji dan zimskih počitnic je minil v znamenju Lego kock. Po jutranji igri smo se odpravili v Kulturni dom Franca Bernika in si ogledali Lego film 2. Po malici smo dokončali pustne maske. Na kocu dneva pa so fantje igrali nogomet, punce pa so sestavljale kocke Lego friends.

Predzadnji dan naših veselih počitnic smo se potepali po Ljubljani. Sprehodili smo se do Ljubljanskega gradu, kjer smo s pomočjo namigov v verzih skupaj odkrivali, kakšna usoda je v resnici doletela viteza Erazma.

Zadnji dan veselih počitnic je bil špansko obarvan. Po jutranji prosti igri smo izdelovali totem. Pri tem smo zelo uživali in se zabavali. Po malici smo se pomerili v kvizu o Španiji in Kanarskih otokih, saj naš prostovoljec Ricardo prihaja iz Las Palmasa. Na koncu pa smo pripravili sladico, ki ji Španci imenujejo torrijas (podobno kot naše šnite, le da Španci dodajo mleko in cimet). Zdaj pa veselo nazaj v šolske klopi!

 


Prejšnji
Delavnice na OŠ Roje
Naslednji
Ustvarjalna delavnica skrčljive plastike