10. oktober – Svetovni dan duševnega zdravja

V soboto smo obeležili svetovni dan duševnega zdravja, ki poteka pod geslom »Duševno zdravje za vse. Večje naložbe – večja dostopnost. Vsakomur, vsepovsod.«

Letos je ozaveščanje o duševnem zdravju še pomembnejše, saj se je le to, zaradi epidemije korona virusa, poslabšalo. Med najbolj ranljivimi pa so tudi mladi, poudarjajo na NIJZ. Novi koronavirus je v naše življenje vnesel negotovost, mnogi se na takšne okoliščine odzivajo s strahom, tesnobo, tudi jezo, kar so povsem običajni človeški odzivi.

»Starejši ljudje imajo prednost, ker so se že večkrat znašli v negotovih situacijah, jih uspešno preživeli in pri tem zbrali neprecenljive življenjske izkušnje. Imajo modrost, znanje in veščine, kako zdržati v težkih časih, zato so mlajšim lahko za zgled. V tem času je zelo pomembno, da omejimo druženje, da ohranjamo varno razdaljo med ljudmi, iščemo nove načine vzdrževanja stikov z najbližjimi in se strogo držimo higienskih navodil – vse to preprečuje širjenje okužbe s koronavirusom, daje varnost in omogoča kakovostno življenje,« pojasnjujejo na NIJZ in poudarjajo, da je covid-19 neposredno vplival na številna vedenja, povezana tudi z odvisnostjo, nekemično in kemično.

Če se soočaš s stisko, ti CZM nudi povsem anonimno in brezplačno svetovalnico. Za pogovor ti je na voljo usposobljena psihologinja. Vse informacije in prijave sprejemamo na info@czm-domzale.si ali 040/255-568.


Prejšnji
Veselo ustvarjamo
Naslednji
Razstava Blaža Peterke Vsega po malo


X
X