Aktiviraj se / 6. 2. 2018

6. februar – dan varne rabe interneta

Danes obeležujemo dan varne rabe interneta, ki poteka pod sloganom »Ustvarjaj, povezuj in širi spoštovanje: prijaznejši internet se začne s teboj.« Cilj je spodbuditi vse deležnike k ustvarjanju prijaznejšega interneta za vse, še posebej za njegove najmlajše uporabnike.

Z današnjim dnem se pričenja mesec varne rabe interneta, ki vsako leto poteka februarja in v okviru katerega bodo po Sloveniji potekali številni dogodki o tem, kako se zaščiti na internetu. To je še posebej ključno pri mladih, ki velik del svojega prostega časa preživijo na družbenih omrežij. Pri tem velja že velikokrat povedano opozorilo – manj je več. Pred objavo na družbenih omrežjih zato premislite, ali vam lahko ta objava škodi oz. jo kdo izkoristi zoper vas.

Da bo odločitev, kaj je primerno in kaj ne, lažja in da bo veste, kaj storiti v primeru zlorabe vaših objav, je safe.si – točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje, pripravila spletni vprašalnik in infografiko.


Prejšnji
Dvomesečni EVS na Poljskem
Naslednji
CIPRA International išče prostovoljca


X