Skip to main content

Aprila v Centru za mlade Domžale skupaj s pomladanskim razpoloženjem in ptičjim petjem pripravljamo velik izbor novih aktivnosti in delavnic. Še vedno pa se lahko priključite vsem našim rednim dejavnostim, od vadbe joga in pilatesa, ustvarjalnim in fotografskim delavnicam za otroke, če potrebujete psihološko podporo in nasvet, pa se lahko obrnete na svetovalnico. Opis svežih, pomladanskih aktivnosti, na katere ste vabljeni vsi mladi, ki že komaj čakate novih druženj in izkušenj pa najdete spodaj!

Delavnica umetnostne terapije Perfect Selfie
Metoda art therapy, oz. umetniška terapija je ustvarjalni proces, ki nam pomaga najti nove načine za pridobitev osebnega vpogleda in odkrivanja sebe: kdo smo, kaj želimo, kako gledamo na svet, kako svet gleda nas, kam gremo, želje in strahovi, upanja, ki jih imamo … Ustvarjanje je uporaben način pri raziskovanju čustev, razvoju samozavedanja, obvladovanju stresa, dvigu samozavesti in delu na socialnih veščinah. Center za mlade Domžale vas vabi na delavnico, kjer boste ustvarili avtoportret, oz. selfie s pomočjo kolaž tehnike. Če menite, da niste ustvarjalni, naj to ne bo ovira. Umetnost ni popolnost, a hkrati je vsak izdelek popoln na svoj način, saj je le-ta vaše delo. Na delavnici bodo na voljo revije, časopisi, svinčniki, barve, barvice, flumastri, škarje, lepilo… Delavnica bo potekala v torek, 5. aprila 2022 od 17:00 do 18:30.  Delavnico vodi Maya Choghari pedagoginja, andragoginja, hispanistka in velike ljubiteljica jezikov in umetnosti. Vabljeni, da ustvarite svoj perfect selfie!

Hang dijakov_inj in študentk_ov vsak prvi četrtek v mesecu

Vsak prvi četrtek v mesecu bo v Centru za mlade poteka druženje dijakov in dijakinj ter študentk in študentov. Na druženju se bodo dogajale zanimive aktivnosti: filmski večeri, reševanje kvizov, igranje namiznega nogometa in ping-ponga, zanimive debate in sproščeno druženje. Z druženji začenjamo v četrtek, 7. aprila ob 20:00 v Placu CZM!

Pekovska delavnica z mojstrom Pavlom Kanciljo
V torek, 12. aprila ob 17. uri
vabljeni na pekovsko delavnico pred Veliko nočjo! Naučili se bomo, kako izdelati pletenice, ptičke, gnezda in še kaj iz kvašenega testa. Delavnico bo vodil pekovski mojster Pavel Kancilja. Na delavnico so vabljeni tako starejši kot mlajši. Delavnica je zanimiva skupinska aktivnost za starše/stare starše in njihove najmlajše, pa tudi malce starejše. Lahko pa se seveda vsak prijavi tudi posamezno in se v družbi pozabava z izdelavo kvašenega testa. S pekovsko delavnico se bomo tako že malce pripravili na Veliko noč. S seboj potrebujete plastično skledo, kuhalnico, leseno desko, kuhinjsko krpo in predpasnik. Cena za delavnico je 10 evrov, za mlade do 29. leta pa 5 evrov. Za otroke je delavnica brezplačna.

Začetni fotografski tečaj za mlade do 30 let
Ti je že kdaj uspelo narediti res dobro fotografijo? Te veseli fotografiranje? Želiš izvedeti nekaj osnovnih trikov, kako lahko tvoje fotografije postanejo še boljše? Na začetnem fotografskem tečaju za mlade do 30 let, ki ga organizira Center za mlade Domžale, se boste spoznali z osnovami delovanja fotoaparata, ročnimi nastavitvami fotoaparata in osvetlitve fotografije, osnovnimi pravili kompozicije in osnovami urejanja fotografij. Tečaj vodi fotografinja Daša Kankaraš. Fotografski tečaj bo potekal v štirih srečanjih, z začetkom 19. aprila 2022 ob 18:15.

Delavnica mednarodne priložnosti za mlade
Razmišljaš, da bi se odpravil_a po nove izkušnje, dogodivščine in poznanstva v tujino? Vabljen_a na delavnico o mednarodnih priložnostih za mlade, ki bo potekala v četrtek, 21. aprila 2022 od 16:00 do 18:00 v Centru za mlade Domžale. Na delavnici bomo predstavili programe, ki mladim omogočajo sodelovanje v okviru prostovoljskih projektov in mladinskih izmenjav do programov za delo in prakso v tujini ter varstvo otrok (au pair). Skozi različne aktivnosti bomo spoznali, kakšne so lahko prednosti izkušnje v tujini in kaj vse moramo vedeti, da se dobro pripravimo na odhod, sploh če se odpravljamo za dalj časa. Programi, ki jih bomo predstavili, so primerni za vse mlade, stare od 18 do 30 let, ne glede na zaposlitveni ali študijski status ali morebitne invalidnosti, zdravstvene težave, ekonomske in socialne ovire.

Razstava plakatov Cikel Odnos: Z Vegove, z ljubeznijo
V letu 2021 so Mladi zmaji kurirali TAM-TAMovo Ulično galerijo na Vegovi, v Ljubljani. V roke je bila dana mladim, da skozi svoja čutila prikažejo stanje družbe in jih izrazijo na plakatu. Dela za razstavišče na prostem so zbirali preko javnega natečaja Odnos. Vsak mesec je komisija izbrala najboljše tri in razobesili so jih na Vegovi ulici, v Ljubljani.  Konkreten rezultat projekta je 30 umetniških del, interpretacij sedanjosti, ki spodbujajo k ozaveščanju trenutnega stanja ali razmišljanja o trenutku in kraju. S projektom Z Vegove, z ljubeznijo želijo rezultate celoletnega ustvarjanja deliti še z drugimi mladimi in mladinskimi centri po Slovenji ter na ta način ustvarjati nove odnose. Prvo gostovanje se dogaja prav pri nas, v Centru za mlade Domžale. Vabljeni k ogledu do 10. maja 2022!

Aktivnosti v Placu
Popestrili smo tudi naše popoldanske aktivnosti v Placu za mlade. Ob ponedeljkih popoldne organiziramo filmsko popoldne, ob torkih lahko pridejo mladi igrati video igre, ob sredah gibalna delavnica, ob četrtkih so na vrsti namizne igre, ob petkih pa turnir v ping-pongu! Vabljeni_e!

Likovno literarni natečaj
April je tudi pravi čas za pripravo izdelkov za prijavo na letošnjo likovni in literarni natečaj. Letošnji natečaj ponuja priložnost za razmišljanje o tem, kako je biti mlad, kakšna bo mladost v prihodnosti in kakšna je bila izkušnja mladosti v preteklosti. Ustvari svoj izdelek in se poteguj za priznanje na našem natečaju. Prijavijo se lahko posamezniki vseh starosti, sodelovanje pa je brezplačno. Rok za prijavo je 3. maj 2022!