Skip to main content

Prostore Centra za mlade Domžale krasi nova razstava Izraz in pogled mladih. Na razstavi so predstavljena dela, ki so nastala na mednarodni umetniški rezidenci ART OF NATURE 2013-2023, ki jo organizira Mladinski center Nova Gorica.

S svojimi deli se predstavljajo umetniki mlajše generacije, študenti likovnih smeri in dijaki likovnih šol. V vseh teh letih se je rezidence udeležilo več kot 100 mladih iz Slovenije, Kitajske, Hrvaške, Nemčije, Južne Koreje, Japonske, Poljske, Makedonije, Srbije, Avstrije, Združenega kraljestva, Italije, Češke, Slovaške, Rusije, Srbije in Nizozemske. Mlade umetnike in študente likovnih smeri izbira žirija, mentorstvo pa poteka pod vodstvom slovenskih akademskih slikarjev, kustosov in vabljenih tujih profesorjev.

Mentorica razstave je akademska slikarka Maša Gala, ki deluje na področjih slikarstva, instalacije steklenih objektov, grafike in fotografije. Zaključila je študij slikarstva in grafike na ALUO v Ljubljani, kjer je leta 2010 prejela študentsko Prešernovo nagrado za slikarstvo. Študijsko se je na področju fotografije izpopolnjevala na VŠUP v Pragi, na Češkem. Od leta 2005 razstavlja v Sloveniji in tujini (Nizozemska, Francija, Češka, Bolgarija, Italija, Švica, Indija) na različnih samostojnih in skupinskih razstavah. Aktivno sodeluje pri organizaciji kulturnih projektov v Sloveniji in mednarodno, prijavljanju na razpise s področja kulture in urejanju socialnih omrežjih za kulturna društva, organizacije in posameznike.