Arhiv / 20. 5. 2020

Predavanje: Evolucijska zgodovina 2658 rakastih obolenj

V sredo, 20. maja 2020, bo potekalo že drugo poljudnoznanstveno predavanje mladih, ki ga pripravljamo v sodelovanju z ASEF (American Slovenian Education Foundation). 

Nekaj več o dogodku:
ASEF mladi umi: Lara Jerman – Evolucijska zgodovina 2658 rakastih obolenj

ASEF v sodelovanju s Centrom za mlade Domžale predstavlja drugo spletno poljudnoznanstveno predavanje mladih v seriji ASEF mladi umi, ki bo potekalo v sredo, 20. maja 2020, od 18. do 19.30 ure. Izvedla ga bo Lara Jerman, ASEF Fellow 2019 in magistrska študentka računalništva in matematike na Univerzi v Ljubljani, ki je sodelovala pri odmevni mednarodni študiji o genetiki raka, objavljeni v reviji Nature. V študiji je raziskovalcem in raziskovalkam uspelo prebrati celovit genomski zapis 38 vrst raka, kar bo pripomoglo k razumevanju delovanja in napredovanja te bolezni. Lara je v začetku februarja 2020 postala Ime tedna na Valu 202. Na predavanju bo na poljuden način predstavila proces nastanka raka in pojasnila ključne dogodke pri tem. Razložila bo, kako lahko znanost prispeva k zgodnejšemu prepoznavanju znakov raka.

Za ogled predavanja se je potrebno prijaviti do 20. maja najkasneje do 17. ure preko prijavnice. Zoom povezava za dostop in koda za postavljanje vprašanj bosta vsem prijavljenim poslana na e-mail naslov na dan dogodka.

Do dogodka in kratkega opisa serije predavanj ASEF MLADI UMI lahko dostopate TUKAJ.


Prejšnji
ESE izkušnja - blog
Naslednji
Petkovo kvizovanje


X
X