Likovno-literarni tečaj Človek izziva, narava odriva – rok za oddajo 11. 6.

Center za mlade Domžale vabi k sodelovanju na likovno-literarnem natečaju Človek izziva, narava odriva.

Kakšno življenje nas čaka v prihodnosti? Nas bo življenjski slog pripeljal do krize ali bomo še pravi čas poskrbeli za spremembe na bolje? Ob pripravi del razmislite, kako vplivamo na naravo in kako se odziva na naša dejanja.

SODELOVANJE NA NATEČAJU JE BREZPLAČNO!

Rok za oddajo del: 11. 6. 2020

Odprtje razstave: predvidoma jeseni

Dela lahko oddate v različnih likovnih tehnikah in literarnih žanrih. Na natečaju lahko sodelujejo vsi – od otrok do upokojencev. Natančna navodila si preberite v razpisu. Ob oddaji ne pozabite na prijavnico in prilogo.

ŽIRIJA

Žiranta, ki bosta ocenjevala LITERARNA DELA:

MIOMIRA ŠEGINA, pisateljica

Miomira Šegina piše, riše in fotografira. Napisala je dve drami (Blejski zvon želja, Lepo je biti riba dokler nisi na trnku), zbirko kratkih zgodb Skozi rdečo in slikanico Krt Damjan. Po njenih predlogah sta nastali dve radijski igri (Blejski zvon želja, Boben usode), miniaturka Kapučino in kratki tv film. Napisala je tri filmske scenarije (Dim v škatlici, Zaščitena vrsta, Nekaj sem v zraku in to ni cigaretni dim – odkupljen od RTV SLO, 2005). Zdaj piše pravljice za odrasle in otroke. Živi v Domžalah.

LENART ZAJC, pisatelj

Lenart Zajc (1967) je avtor sedmih proznih literarnih del, med njimi romana 5 do 12 (1998), ki je bil uvrščen v ožji izbor za nagrado Slovenskega knjižnega sejma za najboljši prvenec, in romana Zguba (2001), ki se je uvrstil v ožji izbor za nagrado kresnik. Njegove kratke zgodbe najdemo v raznih antologijah, napisal pa je tudi več scenarijev za lutkovne predstave za otroke in mladino. Je tudi idejni oče projekta Vključujemo in aktiviramo (ViA), ki s podporo evropskih sredstev poteka pod okriljem Javne agencije za knjigo.

Žiranta, ki bosta ocenjevala LIKOVNA DELA:

KATARINA RUS KRUŠELJ, dipl. umetnostna zgodovinarka in kustosinja

Kot dolgoletna sodelavka v Kulturnem domu Franca Bernika Domžale deluje na področju kulturne dediščine in likovne umetnosti in skrbi za Slamnikarski muzej ter muzejski hiši Menačenkova domačija in Kofutnikova domačija. Je redna dopisovalka za občinski časopis Slamnik, zanj piše prispevke o kulturnem delovanju v domžalski občini. Svoje aktivno delo na področju kulture je pričela v Galeriji Domžale od leta 2006 dalje, kjer je sprva kot študentka umetnostne zgodovine in kasneje kot samostojna kulturna delavka snovala in izvajala likovno-pedagoški program.

ŽIVA SMOLE, dipl. obl. vizualnih komunikacij

Študentka magistrskega študija grafičnega oblikovanja na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. V svoji likovni praksi rada raziskuje različne tehnike in materiale, trenutno pa je njeno najljubše izrazno sredstvo kolaž.

 


Prejšnji
Delavnica animiranega filma
Naslednji
Slasten recept za empanadillo


X
X