Eurodesk

Eurodesk je brezplačni infoservis Evropske komisije, namenjen mladim in tistim, ki z njimi delajo – mladinskim informatorjem in voditeljem, učiteljem, socialnim delavcem, skratka vsem, ki se pri svojem delu srečujejo z mladimi in – seveda – njihovimi vprašanji. Ponuja informacije o evropskih priložnostih za mlade na področjih mobilnosti, aktivne participacije mladih v družbi in aktivnosti za spodbujanje ustvarjalnosti ter inovativnosti mladih – na primer o prostovoljstvu ali izmenjavah v tujini, študiju in pripravništvih v tujini, kako poiskati evropsko sofinanciranje in kontakte, aktualnih mednarodnih natečajih za mlade …

V okviru Eurodesk mreže CZM mlade informira o različnih evropskih priložnosti, izvaja delavnice v mladinskem centru in po domžalskih šolah ter razvija inovativne pristope za promocijo evropskih priložnosti, kot je denimo soba pobega na temo mladinskih izmenjav. Mladinski delavci se udeležujejo različnih izobraževanj doma in v tujini, izvedli pa smo tudi več študijskih obiskov.

Če te mika tujina in te zanimajo evropske teme, nas lahko kontaktiraš in pomagali ti bomo pri iskanju pravih priložnosti zate. Dosegljivi smo na mail info (at) czm-domzale.si ali 040/255-568.