Nagrajena dela na natečaju Zemlja me hrani

Center za mlade Domžale je pokal po šivih. Razlog? Odprtje razstave in podelitve priznanj najboljšim avtorjem, ki so sodelovali na likovnem in literarnem natečaju Zemlja me hrani. Veseli nas, da je bil odziv na natečaj res velik  prejeli smo kar 231 del – in da smo k sodelovanju uspeli privabiti šole, društva in druge organizacije iz celotne Slovenije.

Žirija, ki je ocenjevala dela, zaradi velikega števila ni imela lahkega dela, kar dokazuje tudi čas, ki so ga porabili za izbiro. Presojali so namreč bistveno dlje, kot so sprva načrtovali. In kdo je izbral najboljša dela? Literarna dela sta ocenila: Zlatka Levstek (vodi literarne delavnice, ureja zbornike, sodeluje na literarnih natečajih, maratonih in turnirjih ter tudi slika) in Nebojša Mijatović (univerzitetni diplomirani novinar, avtor številnih člankov ter avtor ali soavtor glasbenih besedil; nedavno je izdal svojo prvo knjigo). Najboljše med likovnimi deli pa sta izbrala: Žiga Vojska (akademski kipar in restavrator; 15 let dela na likovnem področju in restavratorskih projektih) in Metka Strnišnik (diplomirana slikarka, sodeluje na likovnih natečajih).

V nadaljevanju si lahko ogledate še vsa nagrajena dela.

LITERARNA DELA

Predšolski otroci

I. triada OŠ

II. triada OŠ

Celotno delo Nika Modrijančiča si lahko preberete tukaj.

III. triada OŠ

Celotno delo Kaje Dolenec si lahko prebere tukaj.

Dijaki, študenti in odrasli

Celotna dela vseh treh nagrajenih v kategoriji dijaki, študenti in odrasli si lahko preberete s klikom na link: FRANČIČ FRANJO Sončnice – igra, JANKA JERMAN Samotna Jablana in BLAŽ TOMAŽIČ Gabrovina.

LIKOVNA DELA

Predšolski otroci

I. triada OŠ

II. triada OŠ

III. triada OŠ

Dijaki, študenti in odrasli

Čestitke vsem nagrajencem!


Prejšnji
Odprtje razstave Zemlja me hrani
Naslednji
Dialog s komisarko Violeto Bulc


X
X