Natečaj Nasilje je #cistmim

V okviru kampanje Vesna – živeti življenje brez nasilja je ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (MDDS) pričelo z ozaveščanjem mladih o problematiki nasilja nad ženskami in deklicami. Vse mlade vabijo, da razmislijo, zakaj je nasilje nesprejemljivo in na to temo posnamejo fotografijo – sebek (selfie), ki naj ga objavijo na FB strani MDDS Enakost spolov.

Vsak mladostnik, ki bo fotografijo posredoval na FB stran, bo obdržal popoln nadzor nad njo in jo lahko posledično kadarkoli izbriše. Fotografije bodo namreč uporabljene izključno za namene nacionalne kampanje Vesna. Ob koncu aktivnosti bodovse prejete fotografije pomanjšali do neprepoznavnosti in nato iz njih ustvarili kolaž v obliki ženskega obraza. Aktivnost bo stekla pod sloganom Nasilje je #cistmim in zato mora biti vsaka fotografija objavljena skupaj s to oznako, lahko pa je dodan tudi komentar. Vsak mladostnik ob sodelovanju prejme silikonsko zapestnico projekta ter usb ključek.

Vse podatke o projektu Vesna in omenjeni akciji najdete na spletni strani  Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti.

RTEmagicC_DSC_0760_02.JPG-300x169


Prejšnji
Natečaj za najboljšo zgodbo, najboljšo fotografijo in naj prostovoljca/ko
Naslednji
Odprtje razstave akvarelov Monike Zabret: Ujeti trenutki


X
X