Skip to main content

Vabljeni na drugo letošnje predavanje o gozdni pedagogiki, na katerem bomo v praksi preizkusili nekaj metod, ki jih lahko izvajamo z otroki do 12. leta. Predavanje bo potekalo v torek, 4. oktobra 2022 ob 17:00 v gozdu Šumberk v Domžalah. Točna lokacija zbora bo udeležencem sporočena naknadno.

Današnji otroci imajo v zadnjih desetletjih vedno manj stika z naravo, mnogo manj kot so ga imeli njihovi starši. Na prvi pogled nam narava ponujata blatne in neravne poti, klope, vročino poletnih dni ali zimski mraz in jo je težko primerjati s kratkočasjem v zaprtih prostorih. In vendar, kaj so tiste prednosti naravnih okolij, ki spodbujajo otrokov razvoj? Kako si razlagamo trditev, da so otroci, ki odraščajo v naravi bolj srečni in miselno bolj sposobni?

Predavanje je namenjeno staršem, pedagoškim strokovnim delavcem in vsem, ki jih to področje zanima. Potekalo bo kot doživljajski sprehod v naravi, kombiniran z razlago strokovnih izhodišč in praktičnih aktivnosti gozdne pedagogike.

Izvajalka bo mag. Natalija Györek, ki se ukvarja s strokovnim razvojem področja gozdne pedagogike. Predstavila bo, kako preživljanje časa v naravi in prosta igra zunaj koristi razvoju otrok v predšolskem in zgodnjem šolskem obdobju in zakaj je pomembno, da otroci že v zgodnjem otroštvu začnejo preživljati čas v naravi.

Spoznali bomo:

• zakaj današnji otroci in tudi starši potrebujejo naravo in preživljanje prostega časa v naravnih okoljih,

• prednosti preživljanja časa v naravnih okoljih,

• kakšen je vpliv narave na otrokov celostni razvoj in kaj lahko pri tem naredimo sami,

• prednosti gibanja in igre v naravnih okoljih.

V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen na teden kasneje. Predavanje je brezplačno.

Največje število udeležencev je 20. Prijave sprejemamo na elektronski naslov Centra za mlade Domžale in na telefonsko številko 040 255 568.

X
X