Novembrsko srečanje Lokalne akcijske skupine

Drugo srečanje akcijske skupine (LAS) za boj proti zasvojenosti v letu 2019 je potekalo v petek, 29. novembra, kjer so se predstavniki različnih organizacij (osnovnih in srednjih šol, Občine Domžale, Centra za socialno delo, vrtcev, policije, Mladinskega sveta Domžale in CZM) seznanili z novimi preventivnimi projekti posameznih organizacij. V Centru za mlade Domžale sta v letošnjem letu potekala dva mladinska treninga Podpora mladim z avtizmom v mladinskem delu in Preventiva kot ključ do zdrave mladine, Center za socialno delo pa izvaja program Učenje za življenje ter sodeluje pri dobrodelnih projektih kot je Božiček za en dan.

Predvsem predstavniki šol in vrtcev so na srečanju opozorili na vedno večjo uporabo mobilnih telefonov med mladimi ter povečano odvisnost od digitalne tehnologije, ki vse prevečkrat pripelje tudi do ustrahovanja in groženj preko spleta ter slabo samopodobo mladih. Predstavnik policijske postaje nam je zaupal, da je med mladimi še vedno prisotna povečana konzumacija alkohola in mehkih drog.

Na srečanju so si prisotni lahko ogledali tudi nov portal Domžale za mlade, ki bo mladim ponudil informacije z vseh, zanje pomembnih, področij – dogodkov, namenjenih mladim, stanovanj, izobraževanja, zaposlovanja, zdravja, mednarodnih priložnosti ter informacije o mladinskih organizacijah ter pomembnih kontaktih za mlade v stiski.

 

 


Prejšnji
Odprtje fotografske razstave Pogled 2019
Naslednji
Mandale - Ustvarjalne delavnice za mlade


X
X