Odprtje fotografske razstave Pogled 2018

V torek, 4. 12., je v Kulturnem domu Franca Bernika potekala otvoritvena slovesnost s podelitvijo nagrad mladinskega fotografskega natečaja Pogled 2018.

Na letošnjem natečaju je sodelovalo 268 avtorjev s skupno kar 1923 fotografijami. Žirija ni imela lahkega dela, za žiriranje pa so potrebovali skupno kar 52 ur. Žirijo so sestavljale: Meta Krese – fotografinja in novinarka, predstojnica oddelka za fotografijo in višja predavateljica na Visoki šoli za storitve, Cherie Plausteiner – diplomirana fotografinja (Visoka šola za storitve) in absolventka magistrskega študija na Akademiji za likovno umetnost, Živa Kaliman – akademska slikarka (Akademija za likovno umetnost in oblikovanje).

Teme letošnjega natečaja so bile: Na glavo, Arhitektura in Prosta tema, v črno-beli ali barvni tehniki. Teme so bile izbrane s strani mladih fotografov Centra za mlade Domžale v okviru zaključne foto ekskurzije. Gotovo je to pripomoglo tudi k tako velikemu številu sodelujočih mladih avtorjev, saj je bila več kot polovica avtorjev v kategoriji do 15. let – 150 avtorjev in avtoric, 72 pa jih je sodelovalo v kategoriji 16 do 29 let.

Galerijo nagrajenih del si lahko ogledate tukaj. V rezultate pa lahko pokukate tukaj.

Udeleženci otvoritvene slovesnosti so imeli priložnost videti vse izbrane fotografije, ter podelitev nagrad nagrajencem, sledilo pa je druženje in ogled fotografij v Centru za mlade Domžale. Utrinke iz odprtja si lahko ogledate na spodnji galeriji.

Nagrade so prispevali sponzorji:

 

 

 

 

 

 

 


Prejšnji
Pekovska medgeneracijska delavnica
Naslednji
Prednovoletni dobrodelni bolšjak, od 3. do 7. decembra


X
X