Arhiv / Otvoritve razstav / 12. 3. 2020

Odprtje fotografske razstave Zgodbe iz smodnišnice

Vabljeni na odprtje fotografske razstave Zgodbe iz smodnišnice,
v četrtek, 12. marca, ob 19. uri v Centru za mlade Domžale.

Mateja Jurkovič o sebi:

Začelo se je z mravljami. Vselej so me pritegnile podrobnosti, ki sem jih že kot otrok opažala v svoji okolici. Včasih sem veliko risala, sčasoma pa sem to opustila. Ko sem kupila svoj prvi digitalni fotoaparat, sem odkrila možnosti »slikanja« in retuširanja, kar se mi je zdelo zabavno in podobno risanju. S tem se mi je fotografija približala in dobila sem nov navdih.

Fotografirati sem začela na potovanjih. Doma sem nadaljevala s fotografiranjem okolice ter prijateljev. Moja prva razstavljena fotografija je bila podoba Ljubljane s Tromostovjem, razstavljena v Jakopičevem drevoredu. Čez nekaj časa sem se vpisala na fotografski tečaj v Centru za mlade Domžale, kjer sem izvedela za različne možnosti in trike pri fotografiranju ter spoznala nekaj navdušencev nad fotografijo, s katerimi sem v stiku še danes.  Od takrat se udejstvujem na različnih fotografskih projektih, natečajih in razstavah.

Ob vse večji digitalizaciji sem naposled obudila tudi svoje veselje do risanja ter ga pretvorila v vektorsko risanje in grafično oblikovanje. Danes preizkušam različne načine ustvarjanja s fotografijo in digitalnimi mediji, pri čemer združujem svoje hobije, druženje in delo.


Prejšnji
Delavnica ličenja
Naslednji
Španski večer z Barbaro


X
X