Odprtje fotografske razstave Pogled 2019

V četrtek, 28. 11., je v Kulturnem domu Franca Bernika potekala otvoritvena slovesnost s podelitvijo nagrad mladinskega fotografskega natečaja Pogled 2019.

Na letošnjem natečaju je sodelovalo 252 avtorjev s skupno 1900 fotografijami. Žirijo so sestavljali: Barbara Gregurič Silič – fotografinja, prejemnica naslova MF FZS (Mojstrica fotografije) ter umetniškega naziva AFIAP; Igor Rosina – diplomirani fotograf in urednik revije Digitalna kamera in Urška Grošelj – akademska restavratorka.

Teme letošnjega natečaja so bile: Drevesa, Abstrakcija in Prosta tema, v črno-beli ali barvni tehniki. Najbolj številčno zastopana skupina fotografov je bila najmlajša skupina, do 15 let, na natečaju jih je namreč sodelovalo kar 136; posameznikov, mladih med 16 in 29 leti, je bilo 62, mladih nad 30 let pa 54.

Galerijo nagrajenih del in rezultate si lahko ogledate tukaj.

Udeleženci otvoritvene slovesnosti so imeli priložnost videti vse sprejete in nagrajene fotografije ter podelitev nagrad nagrajencem, sledilo pa je druženje in ogled fotografij v Centru za mlade Domžale. Utrinke iz odprtja si lahko ogledate v spodnji galeriji.

Nagrade so prispevali sponzorji:

 


Prejšnji
Medgeneracijska pekovska delavnica: Parkeljni
Naslednji
Prednovoletni dobrodelni bolšjak


X
X