Odprtje razstave Slikografije

Center za mlade Domžale gostuje v Knjižnici Domžale. Danes smo postavili razstavo Slikografije, s katero se predstavljajo mladi fotografi in ustvarjalci.

Mladi fotografi se ob ponedeljkih srečujejo na delavnicah, ki jih vodi Klemen Brumec. Osem avtorjev v diptihe združuje pare slika-fotografija. Nadobudni fotografi Centra za mlade, ki znajo ceniti svoje »predhodnike« so s kančkom ironije zasukali svoj pogled in objektive na dela starih
mojstrov in jih predrugačili v novo, sodobno in digitalno podobo. Nekateri so se projekta lotili zelo veristično, drugi pa so s humornim tonom modernizirali izbrane elemente umetniških del. Razstavljajo: Janez Anžič, Maša Bahovec, Nika Ilić, Meggi Mezek, Petra Škrjanc, Gregor Vovk in Klemen Brumec.

Likovni del razstave zajema likovna dela treh starostnih skupin. Vsi so ustvarjali pod mentorstvom Mateje Absec. Odpisanim stranem knjig in časopisov je bila s pomočjo risanja s tušem dodeljena nova uporabna vrednost. Slike so nastale s pomočjo risanja s peresi in čopiči, motivi so pretežno portreti. Mavrična skupina, v kateri so osebe s posebnimi potrebami, je slikala z akrili, pasteli in voščenkami, in sicer po spominu opazovanja slik velikih slikarjev. Razstavljajo: Ana Orel, Živa Marolt, Ariana Beganovič, Maša Medvešek, Eva Prašnikar, Ana Železnik, Neja Žibert, Iris Kajbič, Nastja Trtnik, Petra Eržen, Ana Poljšak, Mojca Vrhovnik, Aleš Podkrajšek, Jan Prašnikar, David Zajc.

Razstavo si lahko ogledate do 7. novembra.


Prejšnji
Razstava Blaža Peterke Vsega po malo
Naslednji
CZM se seli na splet


X
X