Aktiviraj se / Arhiv / Mednarodno / 12. 11. 2020

Poznaš Evropsko solidarnostno enoto?

Center za mlade Domžale je akredititrana organizacija za pošiljanje in gostiteljstvo prostovoljcev v okviru Evropske solidarnostne enote. Če imaš željo, da bi se odpravil na prostovoljno delo, smo tako pravi naslov zate.

Kaj je Evropska solidarnostna enota?
Evrospka solidarnostna enota je program Evropske unije, ki med drugim mladim omogoča, da se odpravijo na prostovoljno delo v tujino, v nekaterih okoliščinah pa je prostovoljno delo mogoče opravljati tudi v domovini. Namenjen je mladim med 18. in 30 letom starosti, za udeležbo pa je nujna registracija na portalu Evropske solidarnostne enote. Tam so tudi objavljene odprte priložnosti.

Kaj ti nudi?
Evropska solidarnostna enota mladim nudi priložnost, da dobijo nove delovne izkušnje in znanja ter se osamosvojijo. Vsak udeleženec v programu ima zagotovljeno:
– podporo pred odhodom, med mobilnostjo in po vrnitvi dom;
– krite stroške poti do sedeža organizacije, kjer bo opravljal/a delo;
– prenočišče in stroške bivanja;
– sredstva za prehrano;
– žepnino;
– jezikovno podporo in
– zdravstveno zavarovanje.

Kaj pa v času korona krize?
Prostovoljno delo lahko opravljaš tudi v času korona krize. Priložnosti v tujini je sicer manj, je pa zato toliko več priložnosti znotraj države. Pri tem je treba poudariti, da so priložnosti znotraj države namenjene izključno mladim z manj priložnostmi. To so mladi, ki se soočajo z različnimi zdravstvenimi težavami, brezposelnostjo in drugimi ekonomskimi ovirami, kulturnimi razlikami itd.

Da bo odločitev lažja, smo zbrali nekaj utrinkov iz našega prvega prostovoljskega projekta, takrat znanega še kot Evropska prostovoljska služba.

Če želiš več informacij, nam piši na info@czm-domzale.si.


Prejšnji
Risanje s svetlobo
Naslednji
Fotografski natečaj Pogled 2020 - PODALJŠANO


X
X