Arhiv / Predavanja za starše / 11. 6. 2019

Predavanje: Varno postavljanje meja pri otroku in mladostniku

Center za mlade Domžale v sodelovanju s Študijsko-raziskovalnim centrom za družino, vabi na brezplačno predavanje z naslovom Varno postavljanje meja pri otroku in mladostniku.

Vsi se strinjamo, da je starševstvo najlepša, a hkrati zelo zahtevna življenjska naloga. Z izzivom postavljanja meja se prvič soočimo v obdobju trme in kasneje zelo intenzivno v času mladostništva. Meje vedno postavljamo pri sebi, da se jih otrok uči postavljati zase. Težava nastane, saj marsikdo ne ve, kaj meje sploh so in kako se učinkovito spopasti z njimi.

Temeljna vprašanja, ki se staršem največkrat ob tem postavljajo so: Kako odločno in hkrati sočutno postaviti meje?, Kako se odzvati na otroka, ko je vznemirjen in kako doseči, da nas bo ubogal?, Kaj ima razvoj samopodobe pri otroku s postavljanjem meja?,  Kaj se zgodi, če meje pri malčku niso zadosti trdno postavljene? Kaj imajo mladostniki s tem?

O tem, kako presegati svoje vzorce, da lahko sočutno vztrajamo ob otroku in ga vodimo pogumno naprej, bomo spregovorili na predavanju Šole za družino, ki jo organizira Študijsko-raziskovalni center za družino, enota Domžale. Predavala bo Lidija Bašič Jančar, terapevtka zakonske in družinske terapije. Projekt »Šola za družino« financira občina Domžale in je zato za vse udeležence brezplačen.

Predavanje bo potekalo 11.5.2019 ob 18.uri v prostorih Centra za mlade Domžale, Ljubljanska cesta 58, Domžale. Obvezne prijave na: info@czm-domzale.si ali na tel: 040 255-568

Vabljeni!


Prejšnji
Klepetanje v španščini z Ricardom
Naslednji
Predavanje: Varno postavljanje meja pri otroku in mladostniku


X
X