Arhiv / 18. 11. 2019

Predavanje za starše: Dober partnerski odnos kot osnova za zdrav razvoj otrok

Center za mlade Domžale v sodelovanju s Študijsko-raziskovalnim centrom za družino, vabi na brezplačno predavanje z naslovom Dober partnerski odnos kot osnova za zdrav razvoj otrok.

Predavanje bo potekalo v ponedeljek, 18.11.2019 ob 18. uri v Centru za mlade Domžale. Obvezne so predhodne prijave na info@czm-domzale.si ali 040 255 568. 

Partnerski odnos je kreativen, kar pomeni, da je njegova prvenstvena naloga, da se stalno razvija in spreminja. Jasno je, da to ni enostavno in da prinese vrsto sprememb. Spremembe so tudi padci, iz tega pa odnos raste, se dograjuje. Temelj odnosa je čustvovanje, pogovarjanje, poslušanje in izražanje.

Kaj pomeni navezanost v partnerskem odnosu, kateri so pogoji za poglabljanje in rast ter zakaj so krize več ali manj naravne spremljevalke odnosa, istočasno pa se moramo zavedati, da hudi in dolgotrajni zakonski konflikti povzročajo stres partnerjema in otrokom.

Na predavanju se bomo dotaknili vseh zgoraj naštetih tem, končno pa tudi, kako do globokih in varnih medosebnih odnosih, ki nam edini dajejo stik, povezanost in pristnost ter kako ustvarjati stabilnost in bližino v odnosu.

Predava Lidija Bašič Jančar, terapevtka zakonske in družinske terapije


Prejšnji
Božiček za en dan - ZBIRNO MESTO
Naslednji
Medgeneracijska delavnica: Volnen nakit


X
X