Predavanje za starše: Kako vzgajati brez dram in nasilja?

Center za mlade Domžale v sodelovanju s Študijsko-raziskovalnim centrom za družino, vabi na brezplačno predavanje z naslovom Kako vzgajati brez dram in nasilja?

Predavanje bo potekalo v ponedeljek, 4.11.2019 ob 18. uri v Centru za mlade Domžale. Obvezne so predhodne prijave na info@czm-domzale.si ali 040 255 568. 

Res je, da že mali otroci lahko s svojim vedenjem v starših vzbudijo občutek, da izsiljujejo. Že tukaj se otroku zgodi prva krivica, saj otrok nikoli ne manipulira, temveč si želi le varnosti in bližine.

Se da verjeti, da je možno vzgojiti zdrave, odgovorne in sočutne otroke brez uporabe groženj, kaznovanja, vpitja in podkupovanja? V prvih treh letih se otrokova možganska struktura šele izgrajujejo, dokazano pa je, da je ravno v tem obdobju največ nasilnega vedenja staršev do otrok. To se dostikrat zgodi zaradi premalo informacij, ki so jih deležni starši ter nezmožnost začutiti lastne utrujenosti in napetosti ob otroku.

Na predavanju bomo pogledali, zakaj se odraslim zgodi, da so nasilni do otroka ter kako doseči, da se starš ob otroku pomiri, najde sočutje do sebe brez krivde ter nato najde sočutje tudi do svojega otroka. Predvsem pa se bomo dotaknili rahločutne, varne in zavestne vzgoje, ki v prvi vrsti naredi prostor radoživosti in veselju v družini. To pa je tudi najbolj pomembno.

Predava Lidija Bašič Jančar, terapevtka zakonske in družinske terapije


Prejšnji
November – mesec preventive v Domžalah
Naslednji
Tečaj francoskega jezika - PRESTAVLJENO NA JANUAR


X
X