Aktiviraj se / Arhiv / 17. 7. 2020

Predlogi za poletno branje

Nekateri že veste, drugi morda še ne – v CZMju imamo tudi malo strokovno knjižnico, ki premore kar nekaj kvalitetnih knjig z različnih področij.

Z vami delimo nekaj nasvetov za poletno branje – tako za mlade, kot tudi starše, mlade po srcu, strice in tete.

Pri izposoji veljajo tudi PRAVILA IZPOSOJE, ki si jih lahko pogledate že vnaprej. Možen je le osebni prevzem knjig – ob tem pa si lahko ogledate, kaj vse si je pri nas še mogoče izposoditi.

ZA MLADE

Trinajst razlogov – Jay Asher; Zgodba o krhkosti in stiski sodobnih najstnikov

Jaz, Christiane F., kljub vsemu življenje – Christiane V. Felscherinow s Sonjo Vukovic; Izpoved nemške najstnice, ki je bila pri trinajstih letih zasvojena z mamili in prostituka ter njeno življenje po tem.

sLOLvenski klasiki 1 – Boštjan Gorenc – Pižama

Kako nastane strip – Scott McCloud; pripovedne skrivnosti stripa, mange in risanega romana.

KNJIGE S PODROČJA PSIHOLOGIJE

Psihologija množic – Študija vsakdanjega mišljenja – Gustave Le Bon; Raziskuje temeljna načela velikih shodov ljudi in druge značilnosti množičnih pojavov, kot so anonimnost brez odgovornosti, nalezljivost in sugestibilnost.

Samozavest je seksiSamozavestna govorica telesa – Edvard Kadič

Osebnostne motne v teoriji in praksi – Simon Brezovar; Zakaj nastanejo, kako jih prepoznamo in kako zdravimo.

Obvladovanje stresa za telebane – dr. Allen Elkin; Kako prepoznati sprožitelje stresa in jih karseda oklestiti, usvojiti tehnike obvladovanja stresa in znova prevzeti nadzor nad svojim življenjem ter privzeti življenjski slog, odporen na stres.

ZA STARŠE

Najstniki – praktični vodnik za starše – dr. Ana Kandare Šoljaga; Priročnik za “obvladovanje” najstnikov, ki je prilagojen času, v katerem živimo.

Agresivnost: nov in nevaren tabu – Jesper Juul; Avtor nas opozori na nevaren tabu, ki ga je ustvarila sodobna družba – agresivnost. Vse več otrok namreč doleti kazen, ker pokažejo jezo, frustracijo oziroma so “nasilni”, s tem pa, je prepričan avtor, ogrožamo njihovo samospoštovanje in samozavest.

Stress free kids – Lori Lite; Vodnik za starše pri spodbujanju, da otroci zgradijo samozavest, obvladujejo stres in se naučijo zmanjševati anksioznost.

Družine z najstniki – ko vzgoja odpove – Jesper Juul; Predlogi, kako najstniško obdobje preživeti bolj sproščeno in skrbeti za odnos med starši in otroki.


Prejšnji
Garaža, festival mobilnosti: podkast z mladimi o mobilnosti prihodnosti
Naslednji
Ulično delo in Evropska solidarnostna enota v Domžalah


X
X