Aktiviraj se / Arhiv / 30. 11. 2019

Priročnik Podpora mladim z avtizmom v mladinskem delu

Trening mladinskih delavcev Podpora mladim z avtizmom v mladinskem delu je potekal v Domžalah, med 26. avgustom in 1. septembrom 2019, v organizaciji Centra za mlade Domžale. Sodelovalo je 12 udeležencev in dve trenerki iz Slovenije, Grčije, Estonije in Španije. Cilj projekta je bil pridobiti znanje in izkušnje pri delu z mladimi z avtizmom, spoznati njihovo specifiko potreb ter na kakšen način prilagoditi že obstoječe metode dela, da bodo v največji možni meri vključevala tudi mlade z avtizmom. Na treningu so bile uporabljene metode neformalnega učenja, s poudarkom na izkustvenem učenju. Udeleženci so pripravili in izvedli delavnice za mlade z avtizmom, ki so zbrane v priročniku.

Priročnik je rezultat Erasmus plus projekta Podpora mladim z avtizmom v mladinskem delu (mobilnost mladinskih delavcev, trening) ter je namenjen mladinskim delavcem in vsem, ki jih zanima področje avtizma in metode dela z mladimi z avtizmom. Pri pripravi delavnic smo imeli v mislih specifike Aspergerjevega sindroma (ovire v socialni interakciji in komunikaciji, težave pri razumevanju socialnega konteksta…), vendar so delavnice primerne za vse skupine.

Priročnik je na voljo TUKAJ

Priročnik je na voljo tudi v tiskani obliki. Za izvod nam lahko pišete na info@czm-domzale.si ali nas pokličete na 040 255 568.

 


Prejšnji
Razstava Popotnik za eno leto
Naslednji
Medgeneracijska delavnica: Parkeljni


X
X