Privošči si Dan brez zaslona

V času šolanja na daljavo veliko otrok, mladostnikov, staršev in učiteljev poroča o prenasičenosti z zasloni, utrujenosti, razdražljivosti, pomanjkanju motivacije in podaljševanju časa pred zasloni tudi v prostem času, kar povečuje tveganje za digitalno izčrpanost. Vse to lahko vodi v slabše medosebne odnose, pomanjkanje gibanja in posledično prekomerno težo, slabše spalne vzorce, povečan stres, upad motivacije za ostale aktivnosti, pomanjkanje kreativnosti, itd.

Logout je pripravil pobudo za Dan brez zaslonov za učitelje, mi pa te spodbujamo, da ta izziv sprejmeš tudi sam/a. Vzemi si dan zase, za potep v naravo in se “odklopi”.

Pobuda: https://www.logout.si/…/z-dnevi-brez-zaslonov-za-dobro…/https://www.logout.si/sl/za-ucitelje/dan-brez-zaslona/

Predlagatelji in podpisniki pobude: Društvo za zdravje srca in ožilja, Safe.si, Tom Telefon, Nacionalni inštitut za javno zdravje – NIJZ, @Zveza aktivov svetov staršev Slovenije, Zavod Misss, Zveza prijateljev mladine Slovenije – ZPMS, Inštitut za kriminologijo pri Pravni fakulteti v Ljubljani, @Sekcija za primarno pediatrijo, @Sekcija za šolsko, študentsko in adolescentno medicino, @Združenje za pediatrijo SZD, Arnes


Prejšnji
Medgeneracijska delavnica: Izdelava brošk iz jeansa
Naslednji
V CZM veselo jezikamo


X
X