Aktiviraj se / Mednarodno / 15. 1. 2018

Prostovoljske priložnosti v Azerbajdžanu, Gani in Ugandi

Zavod Voluntariat, ki je član mreže za globalno učenje GLEN, razpisuje tri prosta mesta za projekte v Azerbajdžanu, Gani in Ugandi.

Komu je program namenjen?
mladim med 21. in 30. letom starosti,
– državljanom ene od 10 držav EU, ki so vključene v program GLEN,
– mladim, ki predhodno še niso bili vključeni v GLEN cikel,
– mladim, ki so vključeni v razvoj lokalnega okolja in jih zanima prostovoljno delo ali druge družbene aktivnosti,
– mladim, ki želijo izvedeti več o globalnem učenju in se želijo aktivno vključiti v aktivnosti, povezane z globalnim učenjem,
– mladim, ki jih zanimajo mednarodni in medkulturni odnosi ter razvojne tematike,
– mladim, ki so pripravljeni na sodelovanje v celotnem GLEN ciklu (pripravljalni usposabljanji, 3-mesečno pripravništvo v državi juga, izvedba aktivnosti globalnega učenja v Evropi, RENew seminar),
– mladim, ki so pripravljeni na prostovoljno delo in osveščanje/vključevanje v aktivnosti, povezanimi z globalnim učenjem, v Evropi po zaključku cikla.

Vse dodatne informacije o projektih in načinu prijave najdete na tej povezavi.

Prijave sprejemamo na globalno@zavod-voluntariat.si, do 24.1.2018.

GLEN je mreža za globalno učenje, ki mladim med 21. in 30. letom vsako leto omogoči sodelovanje v enoletnem ciklu, ki vključuje udeležbo na predprivljalnih seminarjih, 3-mesečno pripravništvo v državi globalnega juga, izvedbo aktivnosti v lokalnem okolju ter končno evalvacijsko srečanje. Udeleženci iz različnih držav se skozi cikel srečujejo s temami, ki jih zajema koncept globalnega učenja: varovanje okolja in trajnostni razvoj, medkulturna komunikacija, človekove pravice, vloga civilne družbe, enakopravnost spolov, socialna neenakost.


Prejšnji
Azijska avantura
Naslednji
Azijska avantura


X