Recept za jabolčne mafine

SUHE SESTAVINE

255 g moke

3 žličke pecilnega praška

1 ½ žličke cimeta

¼ žličke muškatnega oreščka

ščepec mletih nageljnovih žbic

120 g sladkorja

MOKRE SESTAVINE

1 jajce

170 g jabolk (izkoščičena in olupljena)

150 ml mleka

85 g kokosove maščobe ali masla

Pripraviš dve posodi (ena za suhe in  ena za mokre sestavine). V eni zmešaš moko, pecilni prašek, začimbe in sladkor. V drugi premešaš jajce, dodaš mleko. Kokosovo maščobo raztopiš na šibkem ognju in jo dodaš k mokrim sestavinam (pazi, da maščoba ni vroča).  Prižgeš pečico na 200 °C in pripraviš pekač. Če nimaš pekača za mafine, lahko uporabiš tudi zgolj papirnate posodice za mufine. Mokre sestavine dodaš k suhim sestavinam in rahlo mešaš. Ko se vse sestavine lepo premešajo med sabo, dodaš še narezana jabolka in še malo premešaš. V vsako posodico daš žlico in pol mase. Pečeš 20 – 25 min.






Prejšnji
Čuječnost v starševstvu
Naslednji
Imaš FOMO?






X
X