Aktiviraj se / Arhiv / Mednarodno / 3. 12. 2020

Skupinski prostovoljski projekt: Ulično delo

Center za mlade Domžale je leta 2019 pripravil mednarodni prostovoljski projekt o uličnem delu. Sodelovalo je 11 mladih iz 6 držav, ki so en mesec pripravljali aktivnosti za mlade in jih izvajali po Domžalah. Kaj so delali si lahko pogledaš v kratkem videu. Vabimo pa te, da si tudi ogledaš priročnik, ki so ga pripravili. Najdeš ga tukaj.

Skupinski projekt je del Evropske solidarnostne enote, ki mladim omogoča, da se odpravijo na prostovoljno delo v tujino. Posebnost programa je, da gre za skupino mladih, ki projekt izvajajo za krajši čas – od 14 dni do 2 mesecev. Če te mika tujina in si ne upaš na dolgoročno prostovoljstvo, je to idealna priložnost zate. Po tem se lahko namreč udeležiš tudi dolgoročnega projekta.

Kaj je Evropska solidarnostna enota?
Evrospka solidarnostna enota je program Evropske unije, ki med drugim mladim omogoča, da se odpravijo na prostovoljno delo v tujino, v nekaterih okoliščinah pa je prostovoljno delo mogoče opravljati tudi v domovini. Namenjen je mladim med 18. in 30 letom starosti, za udeležbo pa je nujna registracija na portalu Evropske solidarnostne enote. Tam so tudi objavljene odprte priložnosti.

Kaj ti nudi?
Evropska solidarnostna enota mladim nudi priložnost, da dobijo nove delovne izkušnje in znanja ter se osamosvojijo. Vsak udeleženec v programu ima zagotovljeno:
– podporo pred odhodom, med mobilnostjo in po vrnitvi dom;
– krite stroške poti do sedeža organizacije, kjer bo opravljal/a delo;
– prenočišče in stroške bivanja;
– sredstva za prehrano;
– žepnino;
– jezikovno podporo in
– zdravstveno zavarovanje.

Kaj pa v času korona krize?
Prostovoljno delo lahko opravljaš tudi v času korona krize. Priložnosti v tujini je sicer manj, je pa zato toliko več priložnosti znotraj države. Pri tem je treba poudariti, da so priložnosti znotraj države namenjene izključno mladim z manj priložnostmi. To so mladi, ki se soočajo z različnimi zdravstvenimi težavami, brezposelnostjo in drugimi ekonomskimi ovirami, kulturnimi razlikami itd.

Za več informacij nas lahko kontaktiraš na www.czm-domzale.si.


Prejšnji
Ideja za darilo: piškoti iz kozarca
Naslednji
Rezultati foto natečaja Pogled 2020


X
X