Aktiviraj se / Arhiv / 1. 9. 2020

Uvodni tečaj čuječnosti

V septembru 2020 začenjamo s tečajem čuječnosti. Tečaj je namenjen vsem, ki želijo spoznati prakso čuječnosti in je sestavljen iz 9 srečanj. Tečaj poteka ob četrtkih med 18. in 20.30. uro. Prvo srečanje bo v četrtek, 17. 9. 2020 ob 18. uri.

Cena tečaja je 20 € ob minimalno 4 udeležencih. Število mest je omejeno. Prednost imajo mladi do 30 let.

Obvezne predhodne prijave na info@czm-domzale.si ali 040 255 568.

Več informacij o čuječnosti in tečaju si lahko preberete v nadaljevanju.

Kaj je čuječnost?

Prehajanje iz ene aktivnosti v drugo, stalna zaposlenost, nenehno razmišljanje, zaskrbljenost – se sliši znano? Čuječnost je zavedanje in usmerjanje pozornosti na sedanji trenutek. Prek vadbe čuječnosti lahko pridemo v večji stik s samim seboj ter se bolje začnemo zavedati sebe, drugih in okolice. Znanstvene raziskave kažejo, da redno prakticiranje čuječnosti, prispeva k zmanjševanju splošne stopnje stresa, občutkov anksioznosti in depresivnosti, pomaga ohranjati dobro počutje ter lahko pripomore k  izboljšanju samopodobe.

Kako prakticiramo čuječnost?

Čuječnost lahko vadimo na dva načina: formalno in neformalno. Formalno prakticiranje čuječnosti pomeni, da prakticiramo čuječnost prek meditacij v obliki sedenja, ležanja, gibanja in hoje. Nekatere meditacije se osredotočajo na telo in dihanje, druge pa na zaznavanje doživljanja znotraj nas ali pa na zaznavanje okolice. Formalna vadba se dopolnjuje z neformalno vadbo – opravljanjem vsakodnevnih dejavnosti na čuječen način.

Kako poteka tečaj?

Tečaj je namenjen vsem, ki želijo spoznati prakso čuječnosti. Sestavljen je iz 8 srečanj, ki trajajo 2 uri in pol ter enega celodnevnega srečanja (6 ur). Vsebina tečaja je namenjena spoznavanju temeljnih vaj za razvijanje čuječnosti ter tudi tehnikam za srečevanje z neprijetnimi občutki v vsakdanjem življenju. Od udeležencev se pričakuje aktivno sodelovanje, prek udeležbe v vadbah čuječnosti med tečajem, kot tudi vsakodnevno vadbo čuječnosti doma. Z vsakim udeležencem bo pred začetkom tečaja opravljen krajši pogovor.

Kdo vodi tečaj?

Uvodni tečaj čuječnosti vodita učitelja čuječnosti Anja Sagadin in Sebastian Krawczyk. Sebastian Krawczyk ima večletne izkušnje prakticiranja čuječnosti, se je udeležil več izobraževanj in odmikov in je aktivni član Društva za razvijanje čuječnosti v Ljubljani. Anja Sagadin je psihologinja in psihoterapevtka z večletnimi izkušnjami prakticiranja čuječnosti.

Termini: Četrtki: 17.9., 24.9., 1.10., 8.10., 15.10., 22.10., 5.11., 12.11. ter celodnevno srečanje v soboto,  24. 10. (med 10:00 in 16:00).


Prejšnji
S pilatesom nadaljujemo tudi v septembru
Naslednji
Utrinki s foto ekskurzije v Kranjski gori


X
X