V Placu za mlade dogaja!

V letošnjem šolskem letu je Plac za mlade dobil nov zagon. Mladi, ki Plac redno obiskujejo, so ga vzeli za svojega in tudi sami pričeli pripravljati in izvajati različne aktivnosti.

Vas zanima kaj počnemo? Nikoli ne zmanjka časa ali energije za kakšen mali turnir v ping pongu, namiznem nogometu ali pikadu. Včasih tudi preverjamo naše znanje in hitre prste s kvizi, ki jih pripravijo prostovoljci ali pa kar mladi sami.

V letu 2020 pa smo se lotili čisto posebnega projekta, sobe pobega. Ideja je prišla s strani mladih, ki so želeli sobo pobega pripraviti za svoje vrstnike in prijatelje. Seveda smo se takoj lotili akcije in s skupnimi močmi pripeljali idejo do izvedbe. Vloženega je bilo veliko truda in energije, a na koncu smo se vsi strinjali, da se je splačalo, saj je bila soba pobega pravi hit. CZM ekipa je imela čast prva preizkusiti sobo pobega in videla, da ni mačji kašelj. Da je bilo sodelovanje še bolj zanimivo, smo organizirali teden sobe pobega. Bilo je pestro, saj se je preizkusilo kar 7 ekip, na koncu pa smo podelili nagrade najboljšim trem, tistim, ki so najhitreje »pobegnili«. Novica je zaokrožila med mladimi, tako da smo s sobo pobega nadaljevali tudi po končanem izzivu.

V marcu smo tudi trenirali. Obiskala nas je ekipa iz Savate kluba in nam pokazala osnove  francoskega boksa in tako smo z marcem zaključili val dogajanja. V juniju je Plac za mlade po dobrih dveh mesecih »karantenskega oddiha« zopet odprl svoja vrata. Veseli smo, da nas mladi niso pozabili in da so se z veseljem vrnili. In kaj je najnovejši hit? Igranje družabnih iger. Preden zakorakamo v poletje in počitniški program bo v Placu gotovo še pestro.

Plac za mlade je dnevni center Centra za mlade Domžale in je namenjen druženju mladih, na voljo pa so tudi različne družabne igre in športni rekviziti. Pri tem v CZM-ju tudi spodbujamo mlade, da sami pripravijo aktivnosti, saj jim ne manjka dobrih idej in zanosa. Včasih dogaja, včasih pa samo klepetamo, a nikoli ni dolgčas.


Prejšnji
Rezultati likovno-literarnega natečaja Človek izziva, narava odriva
Naslednji
Virtualni ogled likovne razstave Ostanimo skupaj


X
X