Vesele jesenske počitnice na spletu

Začele so se spletne Vesele jesenske počitnice. Vsak dan ob 8. uri zjutraj vas bo pričakal nov nabor idej – športna aktivnost, ustvarjalna delavnica, dnevni izziv, prigrizek dneva in ne nazadnje filmski namig.

Pri ustvarjanju idej smo poskušali uporabiti čim več stvari, ki jih imate doma ali jih lahko najdete v okolici doma. Če slučajno česa nimate, sprostite svojo domišljijo in zamenjajte s čim drugim.

Upamo, da vam bodo ideje prav prišle in jih boste z veseljem preizkusili. Če ne danes, pa kdaj drugič, ko ne boste vedeli, kaj početi. Veseli bomo, če boste z nami delili počitniške utrinke.

PETEK

Ustvarjalna ideja:

Izdelava lanterne je povsem preprosta.

ČETRTEK

Ustvarjalna ideja:

Potrebuješ: škarjice, volno ali drugo vrvico, palico, lepilo in različno listje

Najprej vrvico naveži na palico, da jo boš, ko boš končal delo, lahko obesel. Nato odreži več vrvic in jih enakomerno zaveži po dolžini palice. Vrvice so lahko različno velike. Ostane ti samo še, da listje razporediš po vrvicah in jih prilepiš. Delo je končano in jesensko okrasje si lahko obesiš na steno 🙂

SREDA

Za poslikavo majic potrebuješ akrilne barve ali barve/flomastre za tekstil. Če boš uporabil/a akrilne barve, bodi pozoren/na, da niso pregoste. Po potrebi jih razredči z vodo, da bodo bolj tekoče, drugače bo slika popokala. Ustvarjaš lahko s čopiči, narediš štampiljke iz krompirja, čebule in drugega sadja/zelenjave, uporabiš gobico za posodo ali radirko na svinčniku. Možnosti je ogromno.

Mi smo staro majico porisali s flomastri za tekstil, vrečko pa poslikali s krompirjem. Za ananas smo naredili šablono za rumeni del, listje pa dorisali s čopičem. Ustvarjanje lubenic je še preprostejše – uporabiš četrtino krompirja in dorišeš lupino in peške.

TOREK

PONEDELJEK

Navodila za ustvarjalno idejo:


Prejšnji
Poziv - pomoč prostovoljcev v Domu upokojencev Domžale
Naslednji
Prostovoljska priložnost v Grčiji


X
X