Arhiv / Dogajalo se je / 20. 9. 2019

Veter v laseh 2019

Veter v laseh je v četrtek, 19. septembra 2019 s seboj, poleg več kot 500 otrok iz šestih osnovnih šol, prinesel tudi sonce. Center za mlade Domžale je pod okriljem Športne unije Slovenije pripravil športno-družabno prireditev Veter v laseh.

Veter v laseh – s športom proti zasvojenosti je nacionalna športno-družbena akcija, ki letos poteka že 24. leto zapored, v Domžalah pa je Veter pihal že 7. leto zapored. Njen namen je ponuditi mladim celodnevni športno-družabni program in predstaviti športno aktivnost kot zdrav in zabaven način preživljanja prostega časa ter kot alternativo vsem oblikam sodobnih zasvojenosti. Želimo, da mladi namesto poseganje po alkoholu ali drogah, pretirano gledanja televizije in igranje računalniških igric zamenjajo za šport in gibanje – zdravo in zabavno aktivnost.

Slogan akcije je S športom proti zasvojenosti! Mlade želimo ozavestiti, da vse oblike zasvojenosti negativno vplivajo na posameznikovo življenje, na drugi strani pa imajo športne aktivnosti in redno gibanje velik pozitiven učinek na splošno počutje in uspešnost na vseh področjih. Zato želimo z bogatim celodnevnim športnim in spremljevalnim programom doseči, da bi mladi preživeli dan ob športu in druženju s svojimi družinami in sovrstniki ter spoznali, da je šport v prvi vrsti zabava, sprostitev, druženje s prijatelji, veselje in smeh.

Izvedbo programa Veter v laseh je omogočilo sofinanciranje Ministrstva za zdravje RS, Fundacije za šport in Športne unije Slovenije. Program je del prizadevanj Dober tek Slovenija za več gibanja in bolj zdravo prehrano.

Dopoldanski del je bil namenjen šolarjem, ki so se lahko lahko preizkusili v 23 različnih aktivnostih in tako odkrivali, kako si lahko čez leto zapolnijo svoj prosti čas ter ga preživijo na zdrav in zabaven način. Vse zbrane sta pozdravila naša dva športna ambasadorja – Gaja Hribar iz Kluba borilnih veščin Domžale, ki svojo uspešno športno pot gradi s pomočjo trenerja Marjana Bolharja in policist – športnik gimnastičar Rok Klavora. 

Kdo se je najbolje odrezal, si lahko ogledate v spodnjih tabelah

Podobni poligoni kot dopoldan so obiskovalce čakali tudi popoldan. Takrat je bila prireditev namenjena družinam in skupinam mladih. Tisti, ki so se pomerili v vsaj desetih disciplinah pa so se potegovali tudi za privlačne nagrade, ki so jih prispevali sponzorji.


Prejšnji
Veter v laseh 2019
Naslednji
Odprtje fotografske razstave Brezčasno otroštvo


X
X