Arhiv / Mednarodno / 31. 5. 2020

Zaključevanje projekta partnerskega srečanja Gradimo mostove

V Centru za mlade Domžale smo v marcu 2019 v Domžalah gostili partnersko srečanje Gradimo mostove na katerem je sodelovalo 12 partnerjev iz 10 držav: Slovenija, Španija, Grčija, Poljska, Bolgarija, Romunija, Finska, Ciper, Slovaška in Italija . S partnerskim srečanjem smo želeli okrepiti mrežo partnerjev na področju mednarodnih projektov za programa Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota, pripraviti nove projektne ideje in v sodelovanju z organizacijami, po končanem partnerskem srečanju, tudi prijaviti projekte. Cilj srečanja je bil tudi ponuditi prostor za izmenjavo dobrih praks med organizacijami in s tem krepiti mednarodne aktivnosti in izboljšati kakovost projektnih idej in mladinskega dela.

Projekt Gradimo mostove je bil sestavljen iz treh aktivnosti: partnerskega srečanja, prijave projektnih idej in izvedbe projektov. Na partnerskem srečanju (ta je potekal marca 2019 v Domžalah) smo iskali in razvijali ideje za nove projekte, hkrati pa smo preko različnih aktivnostih krepili naša partnerstva. Prvi zametki projektnih idej so se že oblikovali in nam dali dodatni zagon za pripravo in prijavo novih projektov. Po srečanju so sledile končne priprave in prijave projektnih idej. Skupno smo prijavili 10 projektnih idej v programih Erasmus+ in Evropska solidarnostna enota, 5 projektov je bilo sprejetih, za 1 še čakamo rezultate.


Prijave projektnih idej so potekale od aprila 2019 do aprila (maja) 2020. V tem času smo izvedli 3 mladinske izmenjave, četrta bo potekala spomladi 2021. Mladi so s tem imeli priložnost, da so sodelovali pri nastanku projektne ideje in se udeležili izmenjav na Finskem, v Španiji in Sloveniji. Jeseni 2020 bo potekala izvedba treninga mladinskih delavcev, za drugi trening še čakamo rezultate.

S pomočjo partnerskega srečanja smo spoznali organizacije s katerimi sodelujemo pri novih projektih in poglobili sodelovanja z organizacijami s katerimi smo že sodelovali. S partnerji smo še vedno v stikih in se že veselimo novih dogodivščin!

Programa Erasmus+: Mladi v akciji in Evropska solidarnostna enota se v Sloveniji izvajata pod okriljem nacionalne agencije MOVIT.


Prejšnji
ASEF mladi umi: Lara Jerman predavala o genetiki bolezni rak
Naslednji
CZM ponovno odprl svoja vrata


X
X