Skip to main content

Tri tedne po koncu šole, od 27.  junija do 15. julija, smo v Centru za mlade Domžale izvedli že tradicionalne otroške počitnice. Vsak teden se nam je pridružilo 20 otrok in skupaj smo doživeli veliko lepega, se preizkusili v različnih aktivnostih, se med seboj spoznavali in družili.

Dneve smo začenjali z jutranjo telovadbo in gibalnimi igrami. Svoje fizične in motorične spretnosti smo krepili tudi na igrah brez meja, se hkrati ohladili z vodnimi igrami, preizkusili različne cirkuške pripomočke in obroče ter se ohladili v bazenu. Možgančke pa smo lahko razgibali s prikazom različnih eksperimentov.

Velik del naših počitnic je tudi ustvarjanje. Tokrat smo izdelovali okvirčke za fotografije, potiskali nahrbtnike in ustvarili okras iz starih CD-jev. Otroci so pokazali res veliko mero ustvarjalnosti in navdiha, tako da smo nad njihovimi izdelki navdušeni! V prostih trenutkih so otroci poleg igranja različnih iger zagnano pletli zapestnice, s katerimi so obdarili tudi prijatelje in družino. Verjamemo, da bomo zapestnice videli čez poletje po vseh Domžalah!

En dan v tednu je bil namenjen izletu. Letos smo si v Arboretumu Volčji Potok ogledali razstavo eksotičnih metuljev, orhidej in kaktusov ter se izgubili v labirintu. Drugi teden počitnic smo obiskali Ljubljanski grad, kjer smo reševali Erazmove izzive in si tako prislužili prostost iz grajske ječe. Tretji teden smo obiskali Mengeško kočo, si ogledali tamkajšnje živali in se okrepčali z odličnim sladoledom.

Manjkalo seveda ni tudi pravo filmsko popoldne, za katerega smo si sami izdelali karte, poskrbeli za sedežni red in si razdelili kinematografske vloge – biljeter, prodajalec kokic, hostesa. Tudi animirane filme so si otroci izbrali sami med tremi izbirami.

Obiskali so nas tudi prav posebni gosti, in sicer vodnica reševalnih psov Tinkara Bezovšek, skupaj s kužki, s katerimi smo naredili tudi prikaz reševalnih spretnosti, poslušnosti, trikov in dela z nosom.

Skupaj smo pripravili tudi okusne prigrizke: jagodni tiramisu, breskov biskvit in borovničeve muffine.

Mi se že veselimo zadnjega sklopa letošnjega počitniškega programa. Skupaj bomo preživeli zadnje počitniške dni od 22. do 31. avgusta. Prijavo lahko oddate preko info@czm-domzale.si ali 040 255 568. Program je namenjen domžalskim otrokom od končanega 1. razreda do 6. razreda osnovne šole. Ne odlašajte s prijavo, saj se prosta mesta zelo hitro zapolnijo!