Skip to main content

Junijsko dogajanje v Centru za mlade Domžale bodo zaznamovale sprostitvene poletne delavnice, hitri tečaji jezikov, predvsem pa začetek šolskih počitnic in z njimi že tradicionalne vesele počitnice za otroke v CZM-ju. Novost pa so počitniški popoldanski hangi za mlade stare od 15 do 30 let!

V četrtek, 9. junija vabljene_i na že drugo letošnjo medgeneracijsko delavnico izdelovanja naravne kozmetike. Potekala bo med 18:00 in 20:00. Tokrat bomo pod vodstvom Mire Klemenc iz Kozmetike Meze izdelali piling in mleko za po sončenju. Cena delavnice je 10 evrov, 5 evrov za udeležence do 30 let. Pridete lahko v družinski medgeneracijski zasedbi ali vsak posamezno 🙂


V petek, 10. Junija od 18:00 do 21:00 bo potekal drugi ženski krog na temo moči, ki nam jo prinese menstrualni cikel. V današnjih časih mestruacijo običajno zaznamujejo naslednje besede: ščitniki perila, bolečina, pms,…in ne prav dosti več. Kaj, če bi jo lahko povezale z besedami odmik, počitek, povezava s telesom, uvid, opolnomočenje?  Vedenje, kaj vse je menstrualni cikel in kaj nam lahko prinese povezava z njim, nam lahko prinese čudovite spremembe. Uživati v vseh fazah menstrualnega cikla je možno. Čas je, da obudimo stara znanja in stopimo v stik z močjo, ki nam je dana kot ženskam.  Krog je namenjen mladim ženskam in dekletom do 30 let, cena je 6 evrov.

Metoda art therapy, oz. umetniška terapija je ustvarjalni proces, ki nam pomaga najti nove načine za pridobitev osebnega vpogleda in odkrivanja sebe: Kdo smo, kaj želimo, kako gledamo na svet, kako svet gleda nas, kam gremo, želje, strahovi in upanja, ki jih imamo… Pridružite se na tertji delavnici, v torek 14. junija od 16.45 do 19.15, kjer bomo s pomočjo kolaž tehnike ustvarjali na temo če bi bil/a super junak/inja, bi… Na delavnici bodo na voljo revije, časopisi, svinčniki, barve, barvice, flumastri, škarje, lepilo… S seboj prinesite le kanček dobre volje. Delavnica je primerna za vse, predznanja ne potrebujete.

24. junija pa si vabljen_a na zvočno meditacijo, na kateri se boš z zdravilnimi zvoki dežne palice, ropotuljic, tibetanskih posod, zvončkov, bobna in kalimbe zaprtih oči podal_a na potovanje sprostitve … Prvi obisk na meditaciji je brezplačen. Ženski krog in zvočno meditacijo vodi Anja T. Purger.

Bi radi razgibali možgane z nemško slovnico? Vabljeni na obnovitveni hitri poletni tečaj nemške slovnice, ki bo potekal od 28. junija do 7. julija pod vodstvom Mihe Gabrovška, uni. dipl. nemcista. Cena tečaja je 17 evrov na osebo.

Že v juliju (od 4. do 15. julija) bo potekal tečaj potovalne španščine. Ta dvotedenski, 30 urni intenzivni tečaj je namenjen prav tebi, ki si želiš osvojiti koristne fraze, ki ti bodo prišle še tako prav med potepanjem po Španiji in po špansko govorečem delu Amerike. Da pa ne bomo ostali znotraj okvirov običajnega, bomo med urami pripravili tudi špansko tortillo in še kakšne tapase, uporabili različne elemente gledališča za uprizarjanje različnih situacij in možnih dialogov, katerih boš zagotovo deležen/a med potjo. Tečaj bo potekal od ponedeljka do petka, od 17.00 do 19.15 ure, vodi pa ga Maya Choghari, mag. hispanistike, prof. pedagogike in andragogike.

Tudi letos v Centru za mlade Domžale organiziramo poletne počitnice za otroke. Potekale bodo od 27. junija do 15. julija 2022. Počitnice so namenjene otrokom od zaključenega prvega razreda dalje. Počitniški program poteka od ponedeljka do petka med 9.00 in 15.00.  Med 8.00 in 9.00 ter med 15.00 in 16.00 je omogočeno varstvo otrok. Program za otroke je res bogat in raznolik ter vključuje različne delavnice, aktivnosti na prostem, družabne igre, sprehode ter kakšen izlet ali obisk bazena. V ceno 5 evrov na dan je všteto sadje in priboljški, materiali za delavnice ter stroški morebitnih prevozov ali vstopnin. Malico/kosilo si otroci prinesejo s seboj! Prijave na počitnice začnemo zbirati v ponedeljek, 6. junija 2022 ob 8.00 izključno preko telefonskih številk 040/255-568 in 01/722-66-00. Število mest je omejeno, vsak otrok pa je lahko vključen največ dva tedna. Varstvo je v prvi vrsti namenjeno otrokom iz občine Domžale. Pohitite s prijavami! 

Počitniški popoldnevi od 27. junija do 8. julija 2022 bodo v Centru za mlade Domžale namenjeni mladim, starim od petnajst do trideset let. Mladi se bodo lahko od petih popoldne do osmih zvečer podružili v zunanjem kotičku ali v Placu za mlade, se udeležili različnih delavnic, kvizov in iger na prostem, uživali v dobrih filmih in glasbi ali se sprostili ob dobri knjigi ter pogovoru.  Podrobnejši program in dogajanje bomo objavljali sproti na naših socialnih omrežjih – Facebook profilu (czm.domzale) in Instagramu (czm-domzale).