Skip to main content

Maja se je narava že dodobra prebudila, z njo pa tudi mi. Priključite se lahko rednim aktivnostim Centra za mlade Domžale: vadbi joge in pilatesa, ustvarjalnim in fotografskim delavnicam, druženju v Placu, ali kateremu izmed posebnih pomladanskih dogodkov, na katerih se bomo povezale_i z naravo in s sabo ter tako ustvarili prijetne pomladne trenutke, ki nas bodo podprli v tem mesecu.

Na krogu za ženske se bomo pod vodstvom Anje T. Purger umirile in potopile v svoje globine, začutile svojo sočnost in se povezale z močjo, ki je dana vsem ženskam. Na prvem krogu (petek, 6. maj 2022 od 18:00 do 21:00) boste odgovarjale na vprašanje »kdo je ženska«, na drugem krogu (petek, 10. junij 2022 od 18:00 do 21:00) pa na vprašanje »kdo sem in kam grem«. Vse to preko vodene meditacije, qigong vaj za ženske, pogovora v krogu na določeno temo in krajših interaktivnih delavnic. Na krogu boste negovale ljubezen do sebe, vzdrževale svoj mir in začutile svoje darove, da boste lahko vse našteto širile v svet. Krog za ženske temelji na spoštovanju, sprejemanju drugačnosti, sočutju in potrpežljivosti. Je prostor kjer poslušamo in kjer smo slišane. Cena za udeležbo na posameznem krogu je 6 evrov na osebo. Krog je namenjen ženskam do 30 let. 

Na malo drugačno potovanje se lahko podate na zvočni kopeli, ki bo potekala v petek, 27. maja in 24. junija 2022 od 19:30 do 21:00. Po začetnih vajah, s katerimi se um umiri in telo razbremeni stresa, se na zvočni kopeli leže in zaprtih oči podate na potovanje. Z inštrumenti, kot so tibetanske posode, zvončki, kalimba, ropotulje, rain stick in boben, bo vodena meditacija pospremljena z zdravilnimi zvoki, telo pa dovzetno za globoko sprostitev, med katero vsak posameznik odnese, kar potrebuje. Počitek, spuščanje, novo izkušnjo, uvid ali povezavo s telesom. Zvočno kopel izvaja Anja T. Purger. Prva udeležba na zvočni kopeli je brezplačna. Aktivnost je namenjena mladim do 30 let.

Maja nam narava ponuja že veliko obilja, divjih rastlin, zelišč in rož, ki jih lahko uporabimo tudi pri izdelavi različnih krem, maceratov ali hidrolatov. V četrtek, 12. maja, od 18:00 do 20:00, vabljene_i na medgeneracijsko delavnico izdelovanja naravne kozmetike. Na delavnici bomo pod vodstvom Mire Klemenc iz Kozmetike Meze izdelali odlični trdi šampon in vedno uporabno ognjičevo mazilo, izvajalka pa bo delila tudi drugo bogato znanje s področja naravne kozmetike. Ekipa Centra za mlade je izdelovanje kozmetike že preizkusila decembra in bila navdušena. Vabljeni, da se nam pridružite, in tudi vi uživate v dišečem ustvarjanju v družinski ekipi ali posamezno. Cena delavnice je 10 evrov, za mlade do 30 let 5 evrov.

Metoda art therapy, oz. umetniška terapija je ustvarjalni proces, ki nam pomaga najti nove načine za pridobitev osebnega vpogleda in odkrivanja sebe: kdo smo, kaj želimo, kako gledamo na svet, kako svet gleda nas, kam gremo, naše želje, strahove in upanja, ki jih imamo …  Ustvarjanje je uporaben način pri raziskovanju čustev, razvoju samozavedanja, obvladovanju stresa, dvigu samozavesti in delu na socialnih veščinah. Pridružite se na drugi delavnici, ki bo potekala v torek, 17. maja 2022 od 16:45 do 18:45, kjer bomo s pomočjo kolaž tehnike ustvarjali na temo moji strahovi. Delavnica je primerna za vse, predznanja ne potrebujete. Na delavnici bodo na voljo revije, časopisi, svinčniki, barve, barvice, flumastri, škarje, lepilo – s seboj prinesite le kanček dobre volje. Delavnica je brezplačna.

Današnji otroci imajo v zadnjih desetletjih vedno manj stika z naravo, mnogo manj kot so ga imeli njihovi starši. Na prvi pogled nam narava ponujata blatne in neravne poti, klope, vročino poletnih dni ali zimski mraz in jo je težko primerjati s kratkočasjem v zaprtih prostorih. In vendar, kaj so tiste prednosti naravnih okolij, ki spodbujajo otrokov razvoj? Kako si razlagamo trditev, da so otroci, ki odraščajo v naravi bolj srečni in miselno bolj sposobni? Vabljeni na predavanje o gozdni pedagogiki, na katerem bomo spoznali ključna izhodišča in prednosti te metode ter v praksi preizkusili nekaj aktivnosti, ki jih lahko izvajamo z otroki do 12 let. Predavanje bo potekalo v ponedeljek, 23. maja 2022 ob 17:00 v gozdu Šumberk v Domžalah pod vodstvom mag. Natalije Györek, strokovnjakinje na področju gozdne pedagogike. Točna lokacija zbora bo udeležencem sporočena naknadno. Predavanje je brezplačno.

Za vse aktivnosti je potrebna prijava na info@czm-domzale.si ali na telefon 040/255 568.