Skip to main content

Stene CZM-ja krasi nova fotografska razstava, ki so jo ustvarile tri generacije. Raszavljala Neža Aveblj Lomšek, Eva Lomšek in Binca Lomške. Vse tri so članice FKVK Mavrica.

Razstavljene fotografije so nastale ob bivanju na slovenski obali, potepanju in raziskovanju. In vsaka od njih skozi svoj objektiv vidi drug motiv…

Neža Avbelj Lomšek, najmlajša hodi v peti razred OŠ Preserje pri Radomljah, ima dar za govor in recitacijo, je polna domišljije, ima rada šport, še posebej plezanje, ritmično gimnastiko in košarko. Katerega koli športa se loti, ji gre več kot dobro, kar ni čudno, saj je iz športne družine.

Njena mama Eva Lomšek ima zelo rada živali, odlično se razume s konji in psi, ki so ji zelo pri srcu. Kot osnovnošolka ji je bila blizu ritmična gimnastika, v mladosti se je ukvarjala z dresuro konj v Lipici, z dresuro se še vedno ukvarja za relaksacijo. V odrasli dobi se je izkazala kot odlična plesalka tanga, a za nekatere od teh hobijev nima toliko časa, kot bi si želela.

Mama in babica Binca Lomšek svojo ustvarjalnost izliva na mnogih področjih. Od kar je upokojena, ji časa zmanjka za vse ideje, ki jih ima. Iz vsega, kar ji pride pod roke, ustvari inovativne in uporabnepredmete, vse reciklira, kar se le da.Je dobrodelna in družbeno angažirana, saj šiva punčke za ZPM Ljubljana Moste in že desetletje podarja vsako leto po 40 unikatnih punčk iz cunj otrokom iz socialno šibkih družin, za katere Anita Ogulin skrbi kot lastna mati. Šiva, kvačka, plete, slika, fotografira, vrtnari, smuča, kolesari, skratka izzivov ji ne manjka. V Kulturnem društvu Foto, kino in video klubu Mavrica je vodja foto sekcije, ki skupaj z ostalimi člani pripravlja tudi fotografske delavnice različnih tematik, nekatere skupaj z Arboretumom Volčji Potok, nekatere pa v okviru društva v smislu ohranjanja starih običajev. Trudi se, da bi mlade usmerili in povezali z naravo, kot so bili v naši mladosti. Koruzo smo pekli, Ob ptičjem strašilu in Mlinčki na potoku so fotografske razstave z delavnic, ki so bile odlično obiskane in izjemno dobro sprejete tako od starejše populacije kot med mladino. Vse si lahko ogledate na spletni strani https://fkvk-mavrica.si .