Skip to main content

Potekala bo v torek, 27. 2. 2024, od 18. ure dalje.

Delavnica je namenjena vsem mamam najstnic. Delavnica bo sestavljena iz dveh delov; teoretičnega in praktičnega dela, ki se bosta med seboj prepletala. Kratko uvodno predavanje bo zajemalo predstavitev, kaj najstništvo pravzaprav je, kateri so ključni elementi najstništva, s katerimi izzivi se najstnice spoprijemajo in kaj izoblikuje najstnico.

Najstništvo je obdobje, ki se ga nekateri starši lahko celo bojijo, saj prinese veliko sprememb, ne samo pri najstniku ampak tudi celi družini. Kako lahko najstnici najbolje pomagamo? Tako, da razumemo, kaj najstništvo je, kaj se takrat dogaja v njenem telesu in da se spomnimo, kako je bilo, ko smo bili mi najstniki. Med posamičnimi deli predavanja o najstništvu, bodo mame popeljane v čas njihovega odraščanja. S tem, ko bodo razumele sebe, bodo lahko razumele svojo najstnico in ji znale najbolje pomagati, ko se sooča z izzivi, samopodobo, stiskami. Pomagamo pa ji lahko le tedaj, ko zmoremo z njo vzpostaviti topel, pristen stik.

Izvajalki: mag. Ana Trček in mag. Anamarija Dolenc, zakonski in družinski terapevtki Študijsko-raziskovalnega centra za družino v Ljubljani.

Prijavnice zbiramo na info@czm-domzale.si ali na 040/255-568.

Delavnica je brezplačna, saj dejavnost financira Občina Domžale.