Skip to main content

V sklopu projekta EU inFORM Young voters mreža L’MIT išče prostovoljce_ke, ki bi delovali_le v delovni skupini kot aktivisti_ke in ambasadorji_ke. Projekt se bo izvajal s strani Evropske agencije za informiranje in svetovanje (ERYICA).

EU inFORM je projekt, ki informira mlade, predvsem tiste, ki bodo leta 2024 na volišča odšli prvič, o volitvah v Evropski parlament.

Udeleženci bi v bazenu aktivistk in aktivistov sodelovali_le na spletnih sestankih, na treningu v Španiji, koproducirali kampanjo za Evropske volitve in organizirali informativne vsebine za vrstnike o pomembnosti udeležbe na Evropskih volitvah leta 2024.

Od udeležencev in udeleženk se pričakuje dobro znanje angleškega jezika, zanimanje za tovrstno tematiko in prisotnost čez celoten projekt. Predvsem je namenjen mladim, ki bodo letos na volitve odšli prvič. Prijavitelji_ce morajo biti stari vsaj 18 let.

Časovnica projekta:

  • Uvodno spletno srečanje, 6. 6. 2023 in 7. 9. 2023 med 18.00 in 20.00.
  • Trening v Španiji, 18. do 23. 9. 2023.
  • Ostale aktivnosti med majem 2023 in majem 2024.

O projektu bo potekal tudi informativni dan za vse zainteresirane. Informativni dan bo potekal 17. 5. 2023 ob 16.00 preko spleta tukaj.

Prijavo z motivacijskim pismom, v katerem navedete vašo motivacijo za sodelovanje, sprejemajo na naslovu info.skuc@lmit.org. Na tem naslovu so vam na voljo tudi za dodatne informacije in vsa vprašanja.

Več informacij o projektu je na voljo tukaj in tukaj.