Skip to main content

6. februarja 2024  praznujemo dan varne rabe interneta. 

Ob tem Safe.si opozarja na problematiko spletnega nasilja, ki je močno razširjeno med mladostniki. Pri pogovorih z mladostniki ugotavljajo, da mladi blažje oblike spletnega nasilja, kot so žaljenje, normalizirajo in ga ne sprejemajo kot nasilje. Seveda pa to ne pomeni, da to mladih ne prizadene. Številni povzročitelji spletnega nasilja se ne zavedajo, da izvajajo nasilje in svoja dejanja opisujejo kot šalo in način zabave, obenem pa zaradi pomanjkanja empatije ne razumejo, da žrtvi povzročajo stisko. Celoten prispevek najdeš TUKAJ.

Ob dnevu varne rabe interneta na RTV Slovenija pripravljajo številne oddaje o varni rabi interneta s katerimi bodo naslovili aktualna vprašanja povezana z uporabo zaslonov in interneta. Več informacij o vsebinah, ki jih pripravljajo najdeš TUKAJ.

Na mlad.si najdeš zanimiva prispevka, prvega na temo varnosti na spletu, kjer so zbrali nekaj nasvetov o geslih, računih in dvojnem preverjanju pristnosti (TUKAJ) ter drugega o osebnih podatkih na spletu, prevarah, lažnih nagradnih igrah, sumljivih URL-povezavah in drugih škodljivih praksah prevarantov (TUKAJ).