Skip to main content

V oktobru in novembru je v našem Centru za mlade Domžale potekal fotografski natečaj POGLED 2021. Odziv na natečaj je bil ponovno zelo dober, rezultat samega natečaja pa je zares odličen, kar lahko z ogledom virtualne razstave ali fizične razstave v našem centru v Domžalah ugotovite tudi sami.


Na mladinskem fotografskem natečaju je letos sodelovalo 218 avtorjev, ki so na natečaj prijavili 1537 fotografij. Natečaj je bil sestavljen iz treh tem v sklopu katerih so avtorji lahko prijavljali svoje fotografije. Tematike so bile naslednje: ”Vijuge”, kjer so avtorji v svoj objektiv zaobjeli najrazličnejše vijuge, ki so jih videli okoli sebe; ”Povozil jih je čas”, kjer so se avtorji osredotočali na vse stvari, ljudi, arhitekturo, stvari okoli nas, ki so ostali za nami pozabljeni in jih v modernem življenju skoraj ne opazimo več; tretja tema pa je bila prosta, kar pomeni, da so avtorji lahko prijavili katerokoli fotografijo z najrazličnejšimi tematikami. Avtorje smo razdelili v tri starostne kategorije: mladi do 15 let, mladi med 16im in 29im letom ter starejši od 30. leta starosti dalje. Največ avtorjev je bilo v prvi starostni kategoriji do 15 let, in sicer 119. V drugi starostni kategoriji je sodelovalo 57 avtorjev, v tretji od 30 let dalje pa 42 avtorjev. V prvi temi ”Vijuge” je svoje fotografije prijavilo 171 avtorjev s 487-imi fotografijami. V drugi temi ‘’Povozil jih je čas’’ je fotografije prijavilo 144 avtorjev s 423-imi fotografijami. V tretji temi, ki je bila prosta, pa je sodelovalo 183 avtorjev s 627-imi fotografijami. 

20. decembra je v naših prostorih potekalo žiriranje v okviru katerega so bile izbrane najboljše fotografije. V sklopu vsake starostne skupine v posamezni temi so bile dodeljene tri glavne nagrade za prvo, drugo in tretje mesto. V vsaki starostni kategoriji pa je bilo po temah dodeljenih tudi po šest fotografij, ki so prejele diplomo. Žirijo letošnjega natečaja so predstavljali Vasja Doberlet, MF FZS, MFIAP, EFIAP/p, Lučka Berlot, likovna pedagoginja, oblikovalka ter Rok Majhenič, fotograf.

Seznam vseh nagrajenih in sprejetih fotografij si lahko ogledate tukaj.

Ker so nagrajene slike res vredne ogleda, ste lepo vabljeni, da obiščete naše prostore v Centru za mlade Domžale in si razstavo ogledate v fizični obliki. Pripravili pa smo tudi virtualno razstavo, ki vas bo med slike popeljala kar v udobju vašega domačega sedeža.

Virtualna razstava je na voljo tukaj.