Skip to main content

V ponedeljek smo v Placu za mlade razpravljali o tem, kakšen prostor za druženje si mladi v Domžalah želijo. Na okrogli mizi, ki jo je vodil Sašo Kronegger, smo z mladimi iz občine razpravljali o oblikovanju novega prostora za mlade, ki ga občina obljublja v prihodnjih letih, ter o prenovi trenutnega Placa za mlade, ki se bo odvijala v oktobru.

Izkazalo se je, da si mladi dolgoročno želijo več funkcionalnega prostora, ki bo trajnostno naravnan in bo vključeval zelene površine. V njim bi imeli izposoja različnega orodja, mirne kotičke, prostor za druženje z možnostjo mini kina, prostor za vaje bendov in koncerte, ustvarjalni kotiček. Želijo si tudi, da bi bili ti prostori dostopni in bi jih sooblikovali.

Pri prenovi trenutnega prostora pa si želijo, da bi se čimbolj izkoristila višina prostora, da bi bil prostor čimbolj svetel ter bi imel premične kotičke.

Prenova Placa za mlade se začenja prihodnji teden, ko se nam bo pridružilo 12 prostovoljcev Evropske solidarnostne enote. Odprtje prenovljenega placa bo v četrtek, 26. oktobra, ob 18. uri.

X
X