Skip to main content

Leto 2022 je bilo Evropsko leto mladih. Ob tej priložnosti je Urad za mladino izdal zbornik Fizični in virtualni prostori za mlade, v kateri je predstavljenih 56 prostorov, tudi naš Plac za mlade.

Mladi, zato da lahko postanejo aktivni državljani, potrebujejo vključujoče, varne in odprte državljanske prostore, v fizični kot tudi v virtualni obliki. Teh prostorov je vse manj, s tem pa tudi priložnosti, da lahko mladi sodelujejo pri oblikovanju svoje prihodnosti.

V času predsedovanja Slovenije Svetu EU na področju mladine si je Slovenija prizadevala, da se mladim zagotovijo varni, zdravi in urejeni prostori, kjer lahko organizirana mladina, pa tudi takšni z manj priložnosti, izvaja številne dejavnosti in se opolnomoči za vstop v odraslo dobo. Pomembno je namreč ohranjati in vzdrževati prostore, kjer se mladi svobodno zadržujejo, počutijo varne in dobro sprejete.

V evropskem letu mladih so zato pripravili zbornik, v katerem lahko mladi spoznajo prostore, ki so njim namenjeni. Predstavljen je tudi naš Plac za mlade, ki ga lahko obiščeš med tednom in se v njem družiš z vrstniki. Na voljo so različne družabne igre, ping pong, pikado, namizni nogomet…

Zbornik najdeš tukaj.

X
X